Vad betyder Twitter Hash FF?

Om du är en tweep eller Twitter-användare kan du lägga upp dina tankar, berätta för vänner vad du gör och följa intressanta människor. Twitter-användare markerar sina inlägg - så kallade tweets - med förkortningar som innehåller information om 140 tecken. Några av dessa tecken är samma stenografi som du använder i texter och e-postmeddelanden. Andra kallas hashtags, Twitters sätt att markera tweets så att de lägger till på din tidslinje för att utgöra trendiga ämnen: ämnen som dominerar konversationen på Twitter eftersom många användare tweetar om dem samtidigt. Medan hashtags inte är unika för Twitter, har tjänsten sina egna hashtagstraditioner.

Hashtags

Varje ord du föregår pundtecknet i en av dina tweets blir det som kallas hashtag. Du kan skapa hashtags av flera ordsfraser genom att ersätta mellanslag mellan ord med understrykningar eller bara köra versaler tillsammans. Om ett stort antal Twitter-användare publicerar tweets som innehåller samma hashtag, visas den taggen i en lista med ämnen som kallas trendiga ämnen. Dessa utgör "topp 10" av vad som finns på Twitters kollektiva sinne.

Söker efter Hashtags

Om du är en Twitter-abonnent med ett starkt intresse för något eller någon av intresse i rätt tid kan du söka på Twitter efter andras tweets om det ämnet genom att söka efter hashtags relaterade till det. Till skillnad från din tidslinje, som bara visar tweets från personer du följer, visar dina sökresultat inlägg från människor runt om i världen. Om du upptäcker en tweet som du tycker är utomordentligt smart eller rolig, kan du retweeta den, vilket gör att de som följer dig kan se en upprepad version av tweeten och också ökar dess popularitet.

Retweeting och listan över trender

Populära ämnen blir populära eftersom många Twitter-prenumeranter tweetar om dem eller retweetar andras tweets om ämnet. Vanligtvis återspeglar dessa ämnen och hashtags helt enkelt vad många människor tänker på. Ibland kommer emellertid prenumeranter att försöka driva ett ämne uppåt i trenderlistan genom att tweetera hashtaggen upprepade gånger. Det här fungerar inte alltid, och om det förflyttas till ytterligheter ser Twitter detta beteende som spammning av nyckelord, vilket kan resultera i kontots avstängning.

Hashtag-traditioner

FF-hashtaggen, som utgör en av Twitters veckotraditioner, står för "Follow Friday". Varje fredag ​​publicerar Twitter-användare tweets som består av "#FF" eller "#FollowFriday" före en lista över deras användarnamn på sina vänner och Twitter-favoriter. Det är ett försök att få andra att följa de tweeps du värdesätter. Vissa användare följer denna tradition noggrant och ber om ursäkt till vänner som de av misstag utelämnar från sina FF-tweets. Andra hoppar över FF-inlägg eftersom de täpper till tidslinjen med användarnamn och inte ger riktigt intressant innehåll.