Tar inte emot textmeddelanden på Android efter byte från iPhone

Du kanske upptäcker att du inte får textmeddelanden från vissa användare efter att ha bytt från iPhone till Android. Problemet beror troligen på att ditt telefonnummer fortfarande är registrerat hos Apple för iMessages, och det kan enkelt åtgärdas.

Tar inte emot textmeddelanden på Android-telefon

Problemet med att inte kunna ta emot textmeddelanden från vissa användare på en ny Android-telefon händer vanligtvis när du byter från att vara en iPhone-användare till en Android-telefonanvändare.

På samma sätt kan problemet också uppstå om du har bytt till ett nytt telefonnummer på din Android-telefon och det nya numret råkar registreras hos Apple.

Även om kopplingen av detta problem till iMessage har rapporterats i stor utsträckning, är många användare inte medvetna om detta problem och kan inte heller inse att detta problem endast är begränsat till textmeddelanden från kontakter som använder iPhone.

Varför Android-telefon inte kan ta emot textmeddelanden från iPhone-användare

När du skickar ett textmeddelande med iPhone kontrollerar Messages-appen på din iPhone först med Apple-servrar för att se om mottagarens telefonnummer är registrerat hos Apple.

Om telefonnumret är registrerat hos Apple, går din iPhone fullständigt förbi Carriers-nätverket och skickar meddelandet som en iMessage med Apples servrar istället för att skicka det som ett vanligt SMS-meddelande.

Hela installationen är utformad för att vara effektiv och sömlös; iPhone skickar automatiskt textmeddelanden med Apples kostnadsfria iMessage-tjänst när mottagaren råkar registreras hos Apple.

Så länge du använder en iPhone kommer du fortsätta att dra nytta av att skicka gratis iMessages. Denna inställning kan emellertid orsaka problem när du byter från iPhone till en Android-telefon med samma telefonnummer.

Även om du har bytt till en Android-telefon är ditt telefonnummer fortfarande registrerat hos Apple. Därför, när någon av dina kontakter skickar ett textmeddelande med iPhone, kommer meddelandet att levereras som en iMessage och förblir på Apples servrar utan att levereras till dig.

När det gäller dina kontakter ser de en bekräftelse på sin iPhone om att meddelandet har skickats till dig. Meddelandet lyckas emellertid bara nå Apples servrar och förblir inställt där eftersom du inte längre använder en Apple-enhet.

Obs! IMessages kan bara levereras till iPhone-, iPad- och iPod-användare.

Så här åtgärdar du problemet

Som nämnts ovan är det lätt att lösa detta problem när du inser att endast textmeddelanden från iPhone-användare inte levereras till dig.

Allt du behöver göra för att åtgärda problemet är att avregistrera eller koppla bort ditt telefonnummer från Apples iMessage-tjänst.

Deregister iMessage med iPhone

Om du fortfarande har din iPhone med dig kan du enkelt ta bort ditt telefonnummer från iMessage genom att följa dessa steg.

1. Sätt i SIM-kortet i iPhone

2. Klicka sedan på Inställningar

3. Klicka på Meddelanden och växla skjutreglaget iMessage till OFF-läge

4. Klicka sedan på Inställningar> FaceTime och flytta FaceTime-skjutreglaget till OFF-position.

Efter dessa steg tar du bort SIM-kortet från din iPhone och sätter tillbaka det i din nya Android-telefon. Nu bör du inte ha problemet att inte ta emot textmeddelanden från iPhone-användare.

Deregister iMessage med Apples Deregister Tool

Du kan åtgärda det här problemet även om du inte har en iPhone med dig. Apple erbjuder ett verktyg som är specifikt utformat för att lösa problemet.

1. Gå till Apples Deregister iMessage-verktyg och bläddra ner till avsnittet "Inte längre har iPhone".

2. Välj land, ange ditt telefonnummer och tryck på Skicka kod.

3. Apple skickar en sexsiffrig bekräftelsekod till ditt telefonnummer.

4. Ange bekräftelsekoden och tryck på Skicka.

Apple tar sedan bort telefonnumret från Apple-tjänster. Enligt Apple kan det ta några timmar innan detta träder i kraft.

Du kommer inte längre att ha problem med att ta emot textmeddelanden från iPhone-användare när ditt telefonnummer avregistreras från iMessage.