Kopiera Tumblr GIF

Innan datorer utvecklade förmågan att spela upp video använde människor animerade GIF för att få rörelse att visas på webbplatser. Animerade GIF-filer gör comeback under 2000-talet tack vare webbplatser som Tumblr. Faktum är att du ofta ser Tumblr-inlägg som bara består av animerade GIF-filer. Om du gillar en viss GIF-animering kan du kopiera den från en Tumblr-sida och spara den på din dator.

Kopiera webbbilder

Alla moderna webbläsare visar en meny som öppnas när du högerklickar på en webbsida. För att spara en bild, högerklicka på den och välj ett av menyens sparaalternativ. Webbläsare kan ge det alternativet ett namn, till exempel "Spara bild", "Spara bild som" eller "Spara bild" När du klickar på det alternativet uppmanar din webbläsare dig att välja en plats för att spara bilden. Dubbelklicka på en av hårddiskens mappar och klicka på en spara-knapp för att spara filen. Om du högerklickar på en Tumblr GIF och du inte ser något alternativ för att spara en bild, dubbelklickar du på GIF för att visa den på en ny webbsida. Du kan sedan högerklicka på GIF och spara det på samma sätt som du sparar någon annan bild.

Hitta bilder att kopiera

När du besöker din Tumblr-instrumentpanel kan du se inlägg från personer du följer; vissa inlägg kan ha animerade GIF-filer. Medan du kunde bläddra igenom dessa inlägg och leta efter animationer, kan du njuta av att se en massiv sida fylld med bara animerade GIF-filer. Hitta den sidan genom att skriva #gif i din sökruta och trycka på "Enter". Tumblr returnerar en sida full av GIF-filer som människor har taggat. Om du når längst ner på sidan medan du bläddrar ner, vänta några ögonblick och fler GIF-filer visas.

Visa dina GIF

När du har kopierat en Tumblr GIF till din hårddisk kan du visa den genom att starta en webbläsare, trycka på "Ctrl-O" och navigera till mappen som innehåller GIF. Dubbelklicka på GIF och din webbläsare visar den på en ny webbsida. Detta fungerar eftersom webbläsare har möjlighet att visa GIF-animationer. När du har kopierat en GIF från Tumblr kan du ladda upp den till Tumblr om du vill och använda den i ditt eget inlägg. Ett enklare sätt att dela någon annans bild är dock att reblogga inlägget som innehåller GIF.

Titta på din resursanvändning

Om du har lågt diskutrymme kan du ta slut om du kopierar många stora animerade GIF-filer. Eftersom varje GIF innehåller flera bildramar är animerade GIF större än vanliga filer. Din dator måste också använda resurser för att göra varje GIF som du ser flytta. Om du visar en webbsida som har dussintals rörliga GIF-filer kan du märka en liten avmattning när du arbetar i din webbläsare. Stäng sidan som innehåller GIF: er när du inte behöver se dem längre.