Hur man gör enkla VCR-reparationer

Även om de flesta av oss tittar på hyrfilmer på DVD-skivor idag, har du nog några VHS-band som ligger kvar, även om de bara är hemvideor eller tidiga James Bond-filmer. Det finns få saker som är mer frustrerande än att poppa ditt gamla tejp av "Dr. Nej" i maskinen mitt på vintern för att ta en titt på Ursula Andress fram ur ett varmt bikini i Jamaica, bara för att se vad som redan finns utanför ditt fönster - snö . Så här gör du några enkla VCR-reparationer.

I video är snö slumpmässigt brus. Den vanligaste orsaken är ett tomt tejp. Om det finns på ett band du har spelat upp tidigare, orsakas din snö troligen av ett smutsigt uppspelningshuvud. Den enklaste lösningen är att köpa ett rengöringsband. Det finns två typer, våta och torra. Kemtvättstejpen tenderar att slita mer på huvudet. Den våta tejpen använder rengöringsvätska och är bättre för ditt däck.

Den bästa rengöringslösningen för att ta dig tid att köpa tryckluft, huvudrengöringslösning och professionella huvudrengöringstips gjorda av sämskskinn. De finns tillgängliga online, från professionella VCR-reparationsplatser eller elektronikförsörjningshus. Du vill inte använda bomullspinnar eftersom fibrerna kan fastna i tejpbanan. Ta bort locket på ditt däck. Lägg i ett tejp och titta på tejpbanan när det träder. Observera var tejpen kommer i kontakt med rullarna och hjulen (i trumman). Mata ut tejpen. Blås ut chassit med din burk tryckluft. Fukta huvudrengöringspinnarna med denaturerad alkoholbaserad lösning och rengör dem i riktning mot tejpens rörelse, vrid trumman för hand så att du rengör huvuden. Du vill inte rengöra ytorna upp och ner som att borsta tänderna.

Om din videobandspelares klocka plötsligt har slutat blinka 00:00 och den inte slås på alls har du förmodligen ett strömproblem. Kontrollera dina kontakter och alla kontakter. De flesta videobandspelare har en daggindikator som stänger av maskinen om luften är för fuktig. Denna omkopplare finns på huvudkortet. Om du ser lampan lysa, låt maskinen torka ordentligt innan du försöker använda den.

Ytterligare punkter med sårbarhet för en videobandspelare är bälten. Om de är slitna eller trasiga kommer bandet inte att transporteras, spelas in eller spelas upp. Öppna kassettdäcket och titta. Var noga med att ta bort eventuella misstänkta bälten och notera var du fick dem ifrån. Du måste byta ut dem med exakt storlek eller lite mindre om de har blivit sträckta ur form.

Eftersom många av oss inte använder band så mycket, här är några påminnelser om problem som enkelt kan åtgärdas med hjälp av videobandspelarens kontroller. Om toppen av bilden förskjuts eller rullar inkonsekvent kan du ha ojämn spänning över bandets längd. Försök att packa bandet genom att snabbspola det fram till slutet och spola tillbaka det till början innan du spelar det igen. Videoband är tillverkade av polyester. Om du någonsin hade en polyesterdräkt på 70-talet kommer du ihåg hur ojämnt fibern kan sträcka sig. Ett av de vanligaste bandproblemen är dålig spårning. Om du hittar ett bullrigt område i en del av bilden kan huvudinriktningen vara avstängd. Detta gäller särskilt om originalbandet spelades in på en annan maskin. Justera spårningskontrollen för att bättre anpassa dina huvuden.

Om din videobandspelare äter din tejp, orsakas troligen din däcks hunger av en sliten tomgång som reglerar upptagningsrullens funktion. Försök först rengöra den. Om du är säker på att ta bort den och byta ut den, gör det, annars är det dags att ta ditt däck till en teknik och gaffla över den höga timpris som krävs. Bättre än, gå till en lokal butik och plocka upp ett VHS-däck där för en låt, men se till att du har rätt att returnera den om den inte fungerar.