Vad händer om jag rapporterar att någon hindrar dem från att skicka meddelanden till mig på Facebook?

Att hitta oönskade meddelanden i din Facebook-inkorg kan göra att du känner dig trakasserad eller trakasserad. Rapporteringsprocessen gör att du kan vidta åtgärder för att skydda dig själv. Medan rapportering enbart kanske inte förhindrar alla framtida oönskade meddelanden, kan det resultera i en säkrare inkorg när den används med blockeringsfunktionen.

Rapporteringsmeddelanden

När du får oönskade meddelanden från någon på Facebook, oavsett om det är en nuvarande eller tidigare vän eller en slumpmässig medlem, kan du skicka en rapport till Facebook. Processen är strömlinjeformad, med bara några få klick. Din identitet skyddas av Facebook, vilket innebär att personen som skickade meddelandet aldrig kommer att få reda på att du rapporterade honom.

Hur man rapporterar

Öppna det aktuella meddelandet och klicka på den kugghjulsformade ”Actions” -ikonen i det övre högra hörnet. Välj alternativet "Rapportera skräppost eller missbruk" i listrutan. Använd alternativen i den resulterande dialogrutan för att rapportera meddelandet till Facebook. Du kan rapportera meddelandet som skräppost från en hackad väns konto eller rapportera meddelandet som trakasserande eller hotfullt. Rapporter tas emot och undersöks av Facebook. Ytterligare åtgärder, till exempel kontospärr, vidtas mot personen vid behov. Inget stadium i processen avslöjas din identitet.

Rapporteringsprocessen

När din rapport har skickats går den till ett av fyra team för användaroperationer, beroende på om rapporten innehåller grafiskt material, trakasserier eller ett säkerhetsproblem. Din supportinstrumentpanel, som kan nås på sidan "Allmänna kontoinställningar", gör det möjligt för dig att hålla jämna steg med de framsteg som gjorts i rapporterna du skickar till Facebook. Du får varningar när beslut fattas och åtgärder vidtas angående dina rapporter. Om din rapport är fast besluten att innehålla innehåll som bryter mot Facebook: s policy kan den person du rapporterade få en varning, eller så kan hans kontobehörighet begränsas eller permanent återkallas. Vid behov kan brottsbekämpande myndigheter också meddelas.

Blockeringslista

För att förhindra praktiskt taget all framtida interaktion med en Facebook-medlem kan du lägga till henne i din blocklista. Blockering är det mest effektiva sättet att hindra någon från att skicka framtida meddelanden. Det är ömsesidigt och tar bort den anslutning som finns mellan båda parter. När du blockerar någon förlorar hon all tillgång till din Facebook-aktivitet och dig till hennes. Detta innebär att med undantag för gemensamma vänners aktiviteter kommer ingen av er att se existensen av den andras närvaro på Facebook. Blockering är anonym, vilket innebär att när du blockerar någon får hon inte meddelande om att hon är blockerad. Om du vill avblockera någon klickar du på den låsformade ikonen längst upp till höger på en sida och väljer "Hur hindrar jag någon från att plåga mig?" alternativ. Klicka på länken "Visa alla blockerade användare" och välj alternativet "Avblockera" bredvid namnet på personen du vill avblockera. Du måste också skicka henne en ny vänförfrågan för att återupprätta vänskapen.