Fördelar och nackdelar med RFID-teknik

Radiofrekvensidentifiering, eller RFID, marker har använts av organisationer så stora som USA: s militära såväl som småföretag. Du kan använda dem för att flytta till ett nytt hem, hålla koll på ditt familjedjur eller packa personliga tillhörigheter för en resa. RFID-chips är dock inte utan nackdelar, varav många innebär kostnad och integritet.

bekvämlighet

En av fördelarna med RFID-taggar är hur lätt de är att använda. Till skillnad från streckkods- eller QR-kodläsare som bara kan skanna en enskild kod samtidigt kan RFID-läsare kommunicera med flera taggar samtidigt, vilket gör dem bekvämare. Dessutom behöver RFID-skannrar inte peka direkt på koden, så du kan enkelt skanna taggar i paket eller till och med inbäddade i djur. Den lilla storleken på RFID-taggar gör dem också praktiska eftersom de är mindre än streckkoder. RFID-chips finns i olika material och storlekar. Slutligen kan en tagg användas för att identifiera unika objekt, till skillnad från streckkoder som markerar alla liknande objekt med samma kod.

Robusthet och effektivitet

RFID-taggar är relativt robusta, vilket innebär att du kan använda dem i tuffa miljöer. Ett RFID-chip kan användas i ett djur, och detta är grunden för mikrochipning av husdjur. RFID-taggar och signalförstärkare kan användas för att låta skannrar arbeta i en byggnad. Men när dessa taggar kommer i kontakt med vissa metaller eller vätskor minskar deras effektivitet ibland. De enskilda intervallen för taggar begränsar hur långt bort taggläsaren fungerar med RFID-taggen.

säkerhet

Säkerhet är av särskild betydelse när det gäller RFID-taggar eftersom de är så lätta att komma åt. Obehöriga användare med skannrar kan lätt få tillgång till information på ett chip på ett iögonfallande sätt. Du bör kryptera känslig data innan du lägger den på ett RFID-chip. Dessutom kanske konsumenter vill skydda sig från dolda taggar som är svåra att hitta utan en skanner.

Kostnad och distribution

RFID-teknik kan vara fördelaktigt för vissa företag, men ägarna kan tycka att de höga startkostnaderna inte lönar sig på lång sikt. Detta gäller också för individuell användning eftersom marker tenderar att vara billigare när du köper dem i bulk. Även om den här tekniken har funnits i mer än 50 år innebär brist på standardiserad infrastruktur att vissa företag kan ha svårt att integrera RFID-chips i försörjningskedjan. Du kanske märker att din arbetsgivare saknar planeringen för att effektivisera RFID-användningen.