Så här installerar du ett nytt PCI-grafikkort i ett Dell Inspiron-skrivbord

Med den andra generationens Intel Core-processorer, tvåkanals DDR3 SDRAM, 1-2 TB SATA-hårddiskar och Intels högupplösta integrerade grafik, har Dells senaste Inspiron-datorer ett kraftfullt slag till ett konkurrenskraftigt pris. Men för hardcore-spelare, animatörer, grafiska artister och människor som tittar på många videor på sina datorer kan Inspirons grafik ombord komma till kort. Den svåraste delen av att få skarp, flytande grafik är att bestämma vilket grafikkort du ska köpa; att installera det är en relativt enkel uppgift som även en nybörjare kan göra.

Steg 1

Stäng av din Dell Inspiron, dra ut nätsladden och koppla bort alla kringutrustning, som bildskärm, skrivare, tangentbord och mus. Lägg försiktigt datorn på sidan så att metallläppen på baksidan av fodralet är överst.

Steg 2

Ta bort de två skruvarna på vardera sidan om metallläppen med en stjärnskruvmejsel. Stå bakom datorn, ta tag i metallläppen och dra den mot dig för att lossa de inre låsetapparna. Lyft höljets sida uppåt och bort från datorn för att ta bort den.

Steg 3

Ta på dig ett antistatiskt handledsrem eller rör vid metallramen på din dator för att ladda ur eventuell statisk utrustning.

Steg 4

Välj PCI-kortplatsen där du vill installera ditt nya grafikkort. Eftersom vissa Inspirons erbjuder mer än en storlek, se till att den du väljer passar ditt grafikkort.

Steg 5

Ta bort skruven som fäster korthållarfästet, som du hittar delvis täcker fyllningsfästena på datorns baksida. Lyft av korthållaren och lägg den åt sidan.

Steg 6

Skjut ut påfyllningsfästet som motsvarar det valda expansionsfacket. Påfyllningsfästet sitter på datorns baksida, bakom facket; den täcker öppningen som gör att du kan ansluta bildskärmssladden till grafikkortet.

Steg 7

Ta bort grafikkortet från dess statiska förpackning. Håll den vid kanterna, rikta upp sidan med metallanslutningarna med expansionsfacket och tryck försiktigt in den.

Steg 8

Säkra videokortet genom att byta ut korthållarfästet och se till att fästets styrklämma är i linje med kortets styrskår. Sätt tillbaka skruven och dra åt med en stjärnskruvmejsel.

Steg 9

Sätt tillbaka sidan på datorhöljet, sätt tillbaka de två skruvarna och dra åt med en stjärnskruvmejsel.

Steg 10

Anslut dina kringutrustning och nätsladden. Glöm inte att ansluta bildskärmskabeln till baksidan av ditt nya grafikkort.

Sätt på datorn. När Windows startar upptäcker det ditt nya grafikkort och guidar dig genom installationsprocessen. Följ inte instruktionerna på skärmen för att installera drivrutinerna, såvida inte dokumentationen som medföljer grafikkortet säger att du ska göra något annat.