Hur man slår på kameran på en Apple-dator

Alla nya iMac-stationära datorer och MacBook Pro- och MacBook Air-bärbara datorer levereras med en inbyggd FaceTime HD-kamera, som du kan använda för att ta bilder och videor och ringa gratis videosamtal via Internet. Kamerans lins är placerad ovanför skärmen. Den har ingen fysisk omkopplare för att slå på och av den. Istället slås kameran på automatiskt när du startar ett program som använder kameran. Stäng av Mac-kameran genom att avsluta programmet som använder den.

Steg 1

Klicka på "Launchpad" på Dock på din Mac och klicka sedan på "Photo Booth" för att starta Apples ursprungliga applikation för att ta bilder och videor. Den inbyggda kameran tänds och dess ljus lyser och indikerar att den är aktiverad. Klicka på fyrkantig ikon för att ställa in kameran för att ta bilder eller klicka på filmramikonen för att ställa in kameran för att spela in video. Klicka på den röda inspelningsknappen för att ta en bild eller börja spela in en video.

Steg 2

Klicka på "Startplatta" och klicka sedan på "iWeb" när du vill använda kameran för att lägga till ett foto eller en video till ditt iWeb-webbplatsprojekt. Klicka på miniatyren av sidan där du vill lägga till en bild eller video. Klicka på knappen "Visa media" och klicka sedan på "Widgets". Dra "FaceTime Photo" -widgeten till sidan och klicka sedan på kameraikonen på sidan för att ta en bild. Kameran aktiveras och du kommer att se en nedräkning på tre sekunder innan den tar en bild. Dra "FaceTime Video" -widgeten till sidan och klicka sedan på kameraikonen när du vill spela in en video till din webbplats. Efter en nedräkning på tre sekunder börjar kameran spela in en video.

Steg 3

Klicka på "Startplatta" och sedan på "Meddelanden." Med appen Meddelanden kan du utbyta textmeddelanden med människor som använder Mac och bärbara Apple-enheter som iPhone och iPad. Med appen Meddelanden kan du också ringa videosamtal. Klicka på "FaceTime" -knappen i Meddelanden för att starta Apples inbyggda applikation för att ringa gratis videosamtal över Internet. Den inbyggda kameran tänds automatiskt. Klicka på namnet på en person i dina kontakter för att starta ett videosamtal.

Klicka på "Startplatta" och klicka sedan på "iMovie" när du vill använda kameran för att spela in videor som ska användas i ett iMovie-projekt. Klicka på "File" från iMovies applikationsmeny och klicka sedan på "Importera från kamera." Den inbyggda kameran tänds. Klicka på “Capture” för att börja spela in en film.