Hur man ansluter en dator till en ljudförstärkare

Även om många hemdatorer har bra högtalare för personlig musiklyssning är det inte "rumsfyllande" ljud för underhållning. för det måste du ansluta din dator till en ljudförstärkare. Förstärkaren ger extra kraft för att driva större högtalare samtidigt som ljudet hålls fritt från distorsion. En traditionell stereo har RCA-kontakter som accepterar ingång från din dator; nyare stereo har USB-ingångar. USB-ljud eliminerar det milda surr som datorns komponenter genererar. Hur som helst är anslutningen lätt att göra och tar bara några minuter, även för tekniskt utmanade.

RCA-adapterkabel

Steg 1

Stäng av förstärkaren och datorn.

Steg 2

Leta reda på datorns ljudkontakter. Dessa är runda, färgkodade uttag på datorns baksida - förstärkarens uttag är limegrön. Sätt i 3,5 mm stereominikontakten i uttaget.

Steg 3

Leta reda på RCA-ljudkontakterna på baksidan av förstärkaren. Dessa är grupperade i par, med en kontakt i varje par färgad röd. Varje uppsättning är markerad enligt funktion; leta efter ett par märkt "extra", "aux" eller "line in". Anslut den röda RCA-kontakten på adapterkabeln till det röda RCA-uttaget och anslut sedan den återstående RCA-kontakten till det andra uttaget i paret.

Steg 4

Slå på förstärkaren. Ställ in förstärkarens ingångsväljare till "aux" eller "line in".

Steg 5

Slå på datorn. Klicka på högtalarikonen i datorns systemfält. Klicka på skjutreglagen för "Applications" och "Device" och ställ in dem till ungefär halvvägs.

Spela ett musikval genom ditt favoritmedieprogram. Du borde höra ljudet från förstärkarens högtalare. Justera volymkontrollen på stereon om ljudet är för högt eller mjukt.

USB-kabel

Steg 1

Stäng av förstärkaren och datorn.

Steg 2

Anslut den rektangulära, plana änden av USB-kabeln till ett USB-uttag på din dator.

Steg 3

Leta upp USB-kontakten på förstärkarens baksida. Uttaget ska vara märkt "USB". Den kommer att ha en annan form än den på din dator: standard-USB har en fyrkantig form och en mini-USB är rektangulär men mycket mindre än datorns uttag. Anslut USB-kontakten till uttaget på din förstärkare.

Steg 4

Sätt på förstärkaren och datorn.

Steg 5

Högerklicka på högtalarikonen i datorns systemfält, längst ned till höger på skärmen. Windows visar en meny med objekt att välja mellan. Klicka på "Uppspelningsenheter". Detta visar ett flikfönster som innehåller en lista över uppspelningsenheter; din förstärkare borde vara en av dem. Klicka på förstärkaren i listan för att välja den.

Steg 6

Klicka på högtalarikonen. Klicka på skjutreglagen för "Applications" och "Device" och ställ in dem till ungefär halvvägs.

Spela ett musikval genom ditt favoritmedieprogram. Du borde höra ljudet från förstärkarens högtalare. Justera volymkontrollen på stereon om ljudet är för högt eller mjukt.