Hur man konverterar en JPG till PDF i Windows Vista

För alla företag som körs på bilder är det viktigt att hitta ett sömlöst sätt att dela dem mellan kunder och partners för ditt företags överlevnad. Även om JPG-bildformatet kan läsas på de flesta system, finns det tillfällen när det är lättare att kompilera flera filer i ett enda PDF-dokument. Det finns flera PDF-utskriftsprogram som kan hjälpa dig att konvertera din JPG-fil till en PDF på maskiner som kör Windows Vista.

Ladda ner programvara för PDF-utskrift (se Resurser). Något av dessa program kan utföra JPG till PDF-konvertering i Windows Vista.

Leta reda på JPG-bilden som du vill konvertera till en PDF och dubbelklicka på filen för att öppna den. Filen ska öppnas i Windows Photo Viewer eller ett program för bildredigering. Du kommer att kunna utföra konverteringen från endera.

Välj "Arkiv" och sedan "Skriv ut" i den övre menyraden.

Klicka på nedåtpilen i listan över tillgängliga skrivare högst upp i dialogrutan "Skriv ut". Namnet på PDF-programvaran du laddade ner visas. Klicka på programmets namn för att välja det.

Justera orienteringsinställningarna och andra utskriftsalternativ genom att klicka på knappen "Egenskaper". Klicka på "OK" längst ner i dialogrutan för att bekräfta dina inställningar.

Klicka på "OK" längst ned i dialogrutan "Skriv ut". Välj önskad plats för din nya PDF. Klicka på "Spara" för att skriva ut den nya PDF-filen och slutföra konverteringen.

Bläddra till din spara plats och öppna din PDF för att se till att den ser ut som den ska.