Hur Siri meddelar inkommande samtal på iPhone

En bra användning av Siri som du kanske vill testa är att få Siri att tillkännage inkommande samtal på din iPhone. När du får ett samtal på din iPhone, kommer Siri att meddela dig vem som ringer genom att meddela den som ringer upp namnet.

Låt Siri meddela inkommande samtal på iPhone

Funktionen för att få Siri att tala samtalens namn på iPhone är en tillgänglighet. Som du kan föreställa dig kan den här funktionen vara till hjälp när du är borta från din iPhone, har din iPhone i fickan eller helt enkelt gillar idén att Siri meddelar inkommande samtal på din iPhone.

Att utöka detta ytterligare, att ha Siri tillkännage inkommande samtal på din iPhone kan vara mycket användbart när du springer, cyklar eller försöker träna lite svett på ett löpband.

Låt oss nu titta på hur vi får Siri att meddela inkommande samtal på din iPhone.

1. På din iPhone-skärm trycker du på appen Inställningar.

2. Klicka på Telefon på skärmen Inställningar.

3. På nästa skärm trycker du på alternativet Meddela samtal.

4. På skärmen Meddela samtal väljer du vad som fungerar bäst för dig: Alltid, endast hörlurar och bil eller hörlurar (se bild nedan)

Som du ser från ovanstående bild är det enkelt att växla från "Alltid" till "Hörlurar & bil", vilket säkerställer att Siri kommer att meddela inkommande samtal endast när du är i bilen och även när du bär hörlurar och lyssnar på Musik eller ljudböcker.

Du kan när som helst hindra Siri från att tillkännage samtal på din iPhone genom att trycka på alternativet Aldrig (se bild nedan)

Efter att ha installerat din iPhone så att Siri tillkännager inkommande samtal kommer ringsignalen på din iPhone fortfarande att spela, men Siri kommer att prata om det och låta dig veta namnet på personen som ringer dig.

Om den som ringer finns i din kontaktlista kommer Siri att meddela den som ringer. Om samtalet inte finns i din kontaktlista meddelar Siri att du har fått ett samtal från en okänd uppringare.