Hur man aktiverar och använder typ till Siri på Mac

Inte alla tycker om att prata med Siri och även de som gör det kan vara opraktiskt att göra det varje gång de vill interagera med Siri. Om detta är fallet kan du aktivera typ till Siri på Mac vilket gör att du kan interagera med Siri genom att skriva kommandon istället för att prata med det.

Aktivera typ till Siri på Mac

Som nämnts ovan kan interaktion med Siri med röstkommandon vara olämpligt för vissa människor och ibland inte möjligt även för dem som älskar att höra sin egen röst.

Om du till exempel interagerar med Siri med hjälp av röst på en upptagen plats kan det leda till att människorna runt dig stör.

Det är här "Type to Siri" -funktionen på Mac blir praktisk. Det låter dig skriva ditt kommando till Siri istället för att tala kommandot och också få tillbaka ett skriftligt svar från Siri.

Funktionen "Type to Siri" är också användbar för dem som har svårt att tala eller har accenter som inte är lätt att förstå av Siri.

Relaterat: Hur man ändrar Siri Voice Accent på iPhone och iPad

Steg för att aktivera typ till Siri på Mac

För att använda Type till Siri på Mac måste du först aktivera Siri på din Mac och sedan följa stegen nedan för att aktivera funktionen "Skriv till Siri" på din Mac.

1. Klicka på Apple-ikonen i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar ... i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på Tillgänglighet på skärmen Systeminställningar.

3. På skärmen Tillgänglighet klickar du på Siri i sidmenyn och markerar sedan rutan bredvid Aktivera typ till Siri.

Hur man använder typ till Siri på Mac

Att använda Type till Siri på Mac är väldigt enkelt.

1. Klicka på Siri-ikonen i Dock på din Mac.

2. Sedan Type to Siri har aktiverats på din Mac ser du ett textfält som visas på din Mac-skärm.

3. Skriv bara din fråga och Siri svarar omedelbart på din fråga skriftligen.

Inaktivera typ till Siri på Mac

När så krävs eller om du saknar Siris röst kan du avaktivera funktionen "Skriv till Siri" på din Mac när som helst och gå tillbaka till röstlägeinteraktionen med Siri.

1. Klicka på Apple-ikonen i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar ... i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på Tillgänglighet på skärmen Systeminställningar.

3. Klicka på Siri på skärmen för tillgänglighet och avmarkera sedan rutan bredvid Aktivera typ till Siri.