Hur man skapar ett nytt administratörskonto i Windows 10

Förutom det nuvarande administratörskontot kanske du vill skapa ett andra administratörskonto som säkerhetskopia på din dator. Nedan följer stegen för att skapa ett nytt administratörskonto i Windows 10.

Skapa nytt administratörskonto i Windows 10

Under installationsprocessen för en ny dator ber Windows 10 dig att skapa ett användarkonto för att logga in på din dator.

Det första användarkontot som skapats under installationsprocessen kommer att ha administratörsbehörighet, så att du kan installera appar och program, avinstallera appar och göra andra ändringar på datorn.

De efterföljande användarkonton som du lägger till datorn kommer att konfigureras som standardanvändarkonton som standard och dessa användarkonton har begränsade behörigheter.

Windows 10 hindrar dock inte att du skapar ytterligare administratörskonton. I själva verket kan du till och med skapa flera administratörskonton i Windows 10.

Hur man skapar ett nytt administratörskonto i Windows 10

För att skapa ett nytt administratörskonto i Windows 10 måste du vara inloggad på din dator med ett administratörskonto.

Du kan inte skapa nya administratörskonton om du är inloggad på din dator som standardanvändare.

Det andra administratörskontot som du lägger till till datorn kan också vara ett lokalt administratörskonto eller Microsoft-administratörskonto.

Nedan följer stegen för att skapa både lokala och Microsoft administratörskonton i Windows 10

1. Skapa nytt lokalt administratörskonto i änkor 10

Följ stegen nedan för att skapa ett nytt lokalt administratörskonto i Windows 10.

1. Öppna Inställningar> klicka på Konton.

2. Klicka på Familj & andra användare i den vänstra rutan på skärmen Konton. Klicka på Lägg till någon annan till den här datorn i den högra rutan.

3. På nästa skärm klickar du på Jag har inte den här personens inloggningsinformation.

4. Klicka på Lägg till en användare utan Microsoft-konto på nästa skärm.

5. På nästa skärm skriver du Användarnamn, Lösenord, Ange lösenord och fyll i tre säkerhetsfrågor när du uppmanas.

6. När du är klar klickar du på Nästa.

Ovanstående steg skapar ett standard lokalt användarkonto med begränsade behörigheter. Följaktligen är nästa steg att konvertera detta begränsade eller standard lokala användarkonto till Admin User Account.

7. Medan du fortfarande finns på skärmen "Familj & andra användare" klickar du på användarkontot som du just skapade och klickar på knappen Ändra kontotyp.

8. På nästa skärm väljer du alternativet Administratör och klickar på OK.

Efter detta kan du använda ditt nya lokala administratörskonto.

2. Skapa nytt Microsoft-administratörskonto

Följ stegen nedan för att skapa ett nytt Microsoft Admin-konto i Windows 10.

1. Klicka på Start-knappen och klicka sedan på den kugghjulformade inställningsikonen.

2. Klicka på Kontonikonen på skärmen Inställningar

3. Klicka på Familj & andra användare i vänstra rutan på skärmen Konton. Klicka på Lägg till någon annan till den här datorn i den högra rutan.

4. På nästa skärm anger du e-postadressen och klickar på Nästa.

5. Klicka på Slutför på nästa skärm.

Detta slutför skapandet av ett nytt standard Microsoft-konto med begränsade behörigheter på din dator. Nästa steg är att ändra detta standard Microsoft-användarkonto till Admin Microsoft-användarkonto.

6. Medan du fortfarande finns på skärmen Familj och andra användare klickar du på användarkontot som du just skapade och klickar sedan på Ändra alternativ för kontotyp.

7. På nästa skärm väljer du Kontotyp som administratör och klickar på OK.

Nu har du ett Microsoft-konto med administratörsbehörighet på din dator.

Beroende på dina krav och inställningar kan du antingen lägga till ett lokalt administratörskonto eller ett Microsoft-administratörskonto till din dator.