Topp Wii Backup Loaders

Wii Backup Loaders tillåter användare att ladda Wii-spel som har säkerhetskopierats till en extern hårddisk. Eftersom spelskivor bara har ett visst antal läsningar innan de börjar försämras väljer många användare att säkerhetskopiera sina Wii-spel direkt så att de kan skydda speldata. Det finns många USB Backup Loaders som finns, men några har blivit mer populära på grund av deras funktioner och estetik.

USB Loader GX

USB Loader GX är en av de mest aktivt utvecklade och populära lastare som finns tillgängliga. Modet stöder enheter över 1 TB, stöder Homebrew Channel för att köra hemgjorda Wii-spel och har en föräldrakontrollfunktion för att begränsa speltid eller spelbetyg. De håller också på att utveckla en funktion där du kommer att kunna starta och spela gamla Nintendo GameCube-spel från USB Loader GX-konsolen.

WiiFlow

WiiFlow är ett alternativ till USB Loader GX. WiiFlow-gränssnittet är lite annorlunda eftersom modifieringen skapar ett mer Apple iTunes-täckflödesutseende till ditt spelbibliotek. WiiFlow stöder dussintals teman och kan ladda ner spel mer än standard WBFS-filsystemstyp som används av USB Loader GX. Eftersom WiiFlow stöder NTFS-filsystem kan du säkerhetskopiera dina Wii-spel på datorn och sedan överföra dem senare istället för att behöva säkerhetskopiera dem med WiiFlow. En särskilt spännande sak med WiiFlow är att de nyligen gick till öppen källkod, så att medlemmar i samhället kan bidra och expandera projektet mycket snabbare än en enda utvecklare kunde.

Konfigurerbar USB-laddare

Den konfigurerbara USB-laddaren försöker vara en av de mest konfigurerbara laddare som finns estetiskt sett. Lastaren själv har de flesta av samma funktioner som WiiFlow, men kommer med möjligheten att kraftigt anpassa användargränssnittet. Transparens, spelbyte, bakgrundsmusik och andra alternativ gör lastaren lite trevligare när det gäller utseenden.

uLoader

ULoader backup loader har utvecklats av Hermes, som skrev ett av de ursprungliga anpassade operativsystemen som gjorde det möjligt för Wii-användare att ändra sina spelkonsoler utan att behöva använda ett kommersiellt modifieringschip. Av denna anledning älskas och används uLoader av många. Medan uLoader fortfarande är fullt fungerande har Hermes avbrutit utvecklingen sedan 5.1e-versionen. Detta har gjort att många användare börjar leta efter olika lastare, även om många förblir lojala och uLoader är fortfarande en populär säkerhetskopieringslösning.