Så här kopplar du en Apple iTouch till en Android-telefon

Du har en mängd olika alternativ för internetanvändning på både din iPod Touch och din Android-telefon. Du kan ladda ner anpassade appar, kontrollera e-post, bläddra i nyhetsberättelser och till och med använda videochatt. I vissa fall kanske du inte kan gå online med din iPod om det inte finns ett tillgängligt Wi-Fi-nätverk. Så länge du har en 3G- eller 4G-signal och en dataplan, tillåter de flesta Android-telefoner att sända ditt eget Wi-Fi-nätverk, och du kan sedan koppla din iPod till det nätverket och komma åt Internet på den.

Wi-Fi-inställning

Steg 1

Öppna appen "Inställningar" på din telefon. Beroende på din enhet kommer detta antingen att vara en genväg på din startskärm eller så kan du hitta den genom att trycka på alternativet "Alla appar" på hemskärmen och trycka på appen "Inställningar".

Steg 2

Tryck på "Trådlöst och nätverk", välj "Mer" och välj "Internetdelning och bärbar hotspot." Inte alla telefoner kräver att du trycker på "Mer"; Du kan fortsätta och trycka på "Internetdelning och bärbar hotspot" om du ser det direkt efter att du har tryckt på "Trådlöst och nätverk".

Steg 3

Tryck på "Bärbar Wi-Fi-hotspot." Detta aktiverar Wi-Fi-hotspot. Senare kan du inaktivera hotspot genom att trycka på det här alternativet igen.

Steg 4

Tryck på antingen "Konfigurera Wi-Fi-hotspot" eller "Konfigurera Wi-Fi-hotspot", beroende på vilken du ser. Olika telefoner har olika terminologi för denna inställning.

Steg 5

Notera hotspotnamnet i avsnittet "Network SSID" och gör de konfigurationer du föredrar. Du kan trycka på namnet och ändra det om du vill, och du kan kräva ett lösenord för nätverket i säkerhetsavsnittet. Utan ett lösenord kan vem som helst ansluta till din hotspot, även utan din tillåtelse, så du bör aktivera detta. Det bästa säkerhetsalternativet är "WPA2 PSK." När du har valt det här kan du skriva in vilket lösenord du föredrar.

Tryck på "Spara" när du är klar med att konfigurera hotspot.

iPod-anslutning

Steg 1

Tryck på "Inställningar" på din iPod Touch.

Steg 2

Tryck på "Wi-Fi".

Steg 3

Tryck på din Android-telefons hotspotnamn. Det här är samma namn som du noterade eller skrev i SSID-nätverksavsnittet.

Skriv vid behov nätverkets lösenord. Om du lämnade nätverket utan säkerhet behöver du inte skriva in något. Om ett ögonblick kommer din iPod att vara online och du kan surfa på nätet.