Hur man strömmar till Wii

Nintendo Wii-spelkonsolen är en internetansluten videoenhet som är idealisk för att streama video och musik från andra källor, särskilt om den redan är ansluten till ditt hemunderhållningssystem i ditt huvudunderhållningsrum. Streaming hänvisar till att spela ljud- och videofiler när de skickas i realtid via ett nätverk eller internetanslutning. Filer lagras inte permanent på din Wii och kan därför spelas snabbare eftersom du inte behöver vänta tills hela filen laddas ner.

Internet

Steg 1

Slå på din Wii-konsol och välj kanalen "Wii Shop". Sök efter "Netflix" och tryck sedan på "Go". Välj programmet "Netflix" och klicka sedan på "Installera". Vänta tills nedladdningen är klar.

Steg 2

Öppna "Netflix" -kanalen från Wii-huvudmenyn. Följ instruktionerna för att konfigurera applikationen så att den fungerar med ditt Netflix-konto. Du får en kod för att aktivera Wii-konsolen med ditt konto.

Steg 3

Öppna datorns webbläsare och gå till Netflix Wii-sidan (se "Resurser"). Ange aktiveringskoden från din Wii-konsol och tryck sedan på "Aktivera".

Gå tillbaka till din Wii och bläddra efter videoklipp eller titta på titlar som du har lagt till i din Netflix "Titta direkt" -kön.

Lokal streaming

Steg 1

Ladda ner "TVersity" (se "Resurser") till din dator. Dubbelklicka på den nedladdade filen och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen. Starta programmet i slutet av processen. Vänta tills den söker igenom datorns mediebibliotek under den första installationen. detta tar flera minuter.

Steg 2

Hitta internetprotokollets (IP) adress på din dator genom att klicka på "Start" och sedan skriva "cmd" i sökfältet och sedan trycka på "Enter". Skriv sedan: "ipconfig" vid uppmaningen och tryck på "Enter". Leta efter "IPv4" -listan och skriv ner numret som anges. Till exempel är "192.168.1.2" IP-adressen till din dator.

Öppna Internet-kanalen på din Wii-konsol och skriv in adressfältet: "http: // [Din IP-adress]: 41952 / flashlib" till exempel: "http://192.168.1.2:41952/flashlib" och tryck sedan på "Gå." Du kommer att ansluta till mediaservern som skapats av TVersity. Spela någon av filerna som du har delat via TVersity-programvaran.