Sätt att få mobiltelefonservice om du inte har det men behöver det

En mobiltelefon är praktiskt taget en nödvändighet idag för att ansluta dig till dina vänner, familj, kunder och kollegor vart du än går. Att inte ha en telefon kan lämna dig strandad i en nödsituation eller få dig att missa viktiga händelser. Även om du inte använder telefonen ofta, gör det inte livet svårare än det behöver vara. Lyckligtvis finns det en hel del sätt att få mobiltelefontjänster när du behöver det.

Inget kontrakt

Flera mobiltelefonföretag tillhandahåller mobiltelefoner utan kontrakt. Dessa telefoner kan köpas online eller i butiker, och de erbjuder förbetalda och betala-som-du-går-planer. Virgin Mobile, Boost Mobile, AT&T och andra har alla planer där du betalar ett visst belopp i förskott för olika användningsnivåer. Du kan vanligtvis lägga till fler minuter antingen online, via telefon med en kundtjänst eller med förbetalda kort.

Kontrakt

De flesta mobiloperatörer låter dig skriva ett årligt kontrakt för mobiltelefontjänster. I utbyte mot vissa tjänster och ibland bonusar går du med på att regelbundet betala den överenskomna avgiften för din telefon. Sprint, AT&T, Verizon, T-Mobile och andra erbjuder alla kontraktsbaserade mobiltelefontjänster på olika nivåer och priser. Vissa planer erbjuder obegränsad textning, medan andra kanske bara ger dig ett visst antal texter per månad. Bestäm hur många minuter du behöver och om du vill ha data och sms-funktioner eller inte och leta sedan efter en plan som passar dina behov.

Gratis service

Vissa stater erbjuder gratis mobiltelefontjänster till låginkomsttagare och familjer. Tillgängligheten och omfattningen av dessa program varierar beroende på region, men det kan vara mycket användbart för dem som behöver en telefon som annars inte har råd med en. SafeLink Wireless, Assurance Wireless och andra ger gratis minuter beroende på din inkomstnivå.

Livlinjetjänst

Kvalificerade personer som utgör mindre än 135% av den federala fattigdomsnivån kan ansöka om programmet Lifeline Across America, som tillhandahålls av USA: s federala regering. Detta program erbjuder rabatter på minst $ 10 per månad på din huvudtelefonlinje, oavsett om det är en mobiltelefon eller en fast telefon.