Hur man visar en Tumblr-rubrik

Med hjälp av Tumblr kan du skapa gratis bloggar och dela dina tankar och idéer med ett antal potentiella läsare. Om du vill kan du anpassa HTML-koden för rubriken för din blogg, vilket kan göra att den rankas högre i sökmotorresultaten. Sökmotorer tittar bland annat på metataggarna som finns i rubriken på bloggen, så att du kan samla många användbara idéer genom att titta på andra rubriker. Dessutom, om en blogg har en spännande rubrikbild kan du hitta dess URL och HTML-kod i sidhuvudet.

Navigera till Tumblr-bloggen i valfri webbläsare. Alla webbläsare, inklusive Mozilla Firefox, Google Chrome och Internet Explorer, kan visa källkoden på sidan.

Öppna webbsidans källa. I Mozilla Firefox eller Google Chrome trycker du på "Ctrl-U" för att visa sidkällan. I Internet Explorer trycker du på "Alt" för att visa menyraden, klickar på "Visa" och väljer "Källa" från menyn för att visa HTML-koden på sidan.

Leta reda på märka. Koden mellan och taggar är sidhuvudet och innehåller metataggarna. Om du är intresserad av rubrikbilden ligger den mellan och taggar. Taggen som visar rubrikbilden är där "Image_URL" är länken till bilden. Du kan använda den för att öppna bilden i din webbläsare och sedan spara den på din dator. Observera att vissa bilder är upphovsrättsskyddade.