Kan iPhone skicka bilder via textmeddelanden?

Tekniskt sett kan ingen telefon skicka bilder via textmeddelanden. SMS (SMS), standarden för att skicka textmeddelanden, stöder endast upp till 160 tecken text. För att skicka bilder, videor och ljudfiler använder telefoner en annan tjänst baserad på SMS och kallad MMS. IPhone kan skicka bilder via MMS, via e-post och via appar från tredje part som lägger till funktioner för andra protokoll inklusive FTP, WebDAV och Bonjour.

SMS

Eftersom SMS endast stöder texttecken kan du inte skicka en bildfil via SMS.

MMS

Andra generationen och senare iPhones kan skicka bilder via MMS. Om du går till din kamerarulle i appen Foton kan du trycka på alternativikonen, välja flera miniatyrer och sedan välja "MMS" från menyn Dela. För att skicka ett enskilt foto, öppna bilden du vill skicka och välj "MMS" från menyn Dela. Du kan också skicka en ny bild eller en bild från din kamerarulle genom att trycka på kameraikonen från appen Meddelanden. Att skicka bilder via MMS kommer att minska storleken till 1024 gånger 768 pixlar. Om mottagaren av ditt meddelande inte har mobiltjänster med MMS aktiverat, brukar deras operatör vara värd för bilden och skicka ett SMS med en URL där de kan komma åt den via telefonens WAP-webbläsare. Om du har problem med att skicka MMS-meddelanden, titta på avsnittet "Meddelanden" i appen Inställningar och se till att skjutreglaget för MMS-meddelanden är aktiverat.

E-post

IPhone kan också skicka en bild eller flera bilder i ett e-postmeddelande. Om du vill skicka ett enskilt foto öppnar du bilden du vill skicka och väljer "E-post" i menyn Dela. För att skicka flera bilder, gå till din kamerarulle, tryck på alternativikonen, välj flera miniatyrer och välj "E-post" från Dela-menyn. Med hjälp av e-postalternativet på menyn Dela minskas den valda bilden eller bilderna till 800 x 600 pixlar. Om du vill skicka bilder i full upplösning väljer du "Kopiera" istället för "Dela", skapar ett nytt e-postmeddelande och klistrar in bilderna i det genom att trycka och hålla ner snabbmenyn.

Tredjepartsappar

Olika appar från tredje part som är tillgängliga via iTunes Store gör det möjligt för iPhone att skicka eller överföra bilder med andra protokoll som inte är inbyggda i iOS. Några av dessa appar tillåter iPhone att ladda upp filer till en delad mapp med en gratis filvärd i molnet, som Box.net, Dropbox eller MKSync för synkplicitet. Andra appar gör din iPhone till en FTP-klient som kan ladda upp foton direkt till fjärrservern du väljer. Ytterligare andra erbjuder filöverföringsfunktioner via Wi-Fi med Bonjour och webbaserad distribuerad redigering och versionering (WebDAV).