Vad är DirecTV Deca?

DirecTV Deca är en adapter som kan användas för att utöka funktionerna i din DirecTV-enhet och få snabbare internetåtkomst. DirecTV Deca-system är integrerade i nyare modeller av DirecTV-lådor, men det kan också köpas separat. DirecTV Deca fungerar genom att hantera anslutningar från din box och internetanslutning.

Funktionalitet

Syftet med Deca-adaptern är att ansluta din DirecTV-låda till Internet, vilket ger dig överskott till flera funktioner. Anslut till DVR-lådor med den här anslutningen, eller få åtkomst till extra Video On Demand-programmering via internetanslutningen. Deca krävs för visning i flera rum. En Deca-enhet är inte nödvändig i varje rum, men behövs i minst en enhet för att få DVR- och On Demand-funktionalitet.

Komponenter

Deca-paketet levereras med tre komponenter. Den första är Deca-adaptern, som ansluter en Ethernet-anslutning till en koaxialkabel så att din DirecTV-låda kan anslutas till Internet. Nästa del är en splitter, som används för att dela din kabelinternetanslutning så att den kan anslutas till både ditt internetmodem och till dina mottagare eller till flera mottagare samtidigt. Sist är strömförsörjningen, som driver enheten.

Kompatibilitet

Deca-adaptern är gjord för en SWM-anslutning (Single Wire Multiswitch) -anslutning med din parabolantenn. Detta är tillgängligt på de flesta nyare mottagare och nästan alla nuvarande HD-mottagare, men kan behöva en adapter för användning med äldre SD-mottagare. HR20-100 och H20 kräver en extra adapter, ett bandpassfilter, för att fungera ordentligt med Deca-adaptern. Mottagarna ansluts först till bandpassfiltret, som sedan ansluts till Deca.

Integration

De senaste modellerna av mottagare från DirecTV, till exempel H24-100, har Deca redan inbyggt i den. Detta gör att du kan ansluta din internetanslutning direkt till din mottagare och dra någon av dina DVR-inspelningar på den mottagaren. Detta innebär också att alla dessa nyare mottagare ser flera rum direkt ur lådan, och utökad internetfunktionalitet kräver inte längre köp av en extern adapter.