Vad är skillnaderna i en HDTV-antenn och en vanlig antenn?

All luft-tv i USA sänds med digitala signaler. Det finns ingen skillnad mellan en vanlig TV-signal och en HD-TV-signal eller mellan en vanlig TV-antenn och en HDTV-antenn. Antenner kan dock tillhandahålla funktioner, såsom möjligheten att förstärka en signal eller peka direkt mot en signal, och dessa antenner marknadsförs vanligtvis som HDTV-antenner. Välj en antenn som tar emot de HD-kanaler du vill titta på. Som alla digitala saker är HDTV-mottagning ett antingen-eller-förslag - du får en HD-kanal i högupplöst eller inte alls.

Broadcast Bands

TV-stationer sänder på två distinkta band: Very High Frequency (VHF) och Ultra High Frequency (UHF). VHF bär kanalerna 2 till 6 i det låga bandet och kanalerna 7 till 13 i det höga bandet; UHF har kanaler 14 till 69. Cirka 75 procent av kanalerna från amerikanska TV-stationer med full effekt sänds på UHF. Du behöver en VHF-antenn för att visa VHF-stationer och en UHF-antenn för att visa UHF-stationer. Du kan använda samma antenn för att ta emot analoga, digitala och HDTV-signaler.

Antennrekommendationer

Eftersom antennen du behöver beror på sändningsfrekvensen och sändningsfrekvensen beror på kanalen du vill se, välj först de kanaler du vill titta på. Ange din gatuadress och postnummer på en FCC-rekommenderad webbplats som AntennaWeb.org för att få en lista över sändningskanaler i ditt område (se länk i Resurser). För varje kanal innehåller listan station och anslutning, sändningsfrekvens, ditt avstånd från tornet, signalens riktning enligt magnetisk norr och en färgkodad rekommendation om vilken typ av antenn du behöver för att ta emot varje kanal.

Digital mottagning

Med analog TV från förr resulterade svag mottagning i en bild av dålig kvalitet. Med digital-tv får du antingen en kanal eller inte. Eftersom digitala signaler är mer mottagliga för störningar från hinder som berg och höga byggnader, innehåller moderna antenner funktioner som hjälper dig att plocka upp fler kanaler. Vissa antenner inkluderar en strömförstärkare för att förbättra mottagningen, och andra låter dig rikta en antenn direkt mot signalkällan när du vet var den befinner sig. Utomhusantenner får vanligtvis fler kanaler än inomhusantenner.

Luftkvalitet

Inte alla tv-program filmades ursprungligen i högupplöst format, och det är vanligt att stationer sänder standarddefinitionsprogram på en HD-kanal. En HDTV-sändning med högupplöst film med högupplöst film är dock ren signal. Det ger bästa möjliga bild i full upplösning - ännu bättre än kabel-TV, som vanligtvis är komprimerad eller modifierad för att ta bort definition så att du kan få fler kanaler.