Vad betyder Facebook för Android?

Facebook för Android hänvisar till den officiella mobilappen som utvecklats av Facebook för Android-mobiltelefoner och surfplattor. Appen är gratis att ladda ner och installera från Google Play-butiken. För att kontrollera om Facebook för Android är kompatibel med din enhet, sök efter den från appbutiken på själva enheten.

Appfunktioner

Appen Facebook för Android ger nästan alla funktioner från webbplatsens skrivbordsversion. Med appen kan du se ditt nyhetsflöde och tidslinje, lägga upp uppdateringar och kommentarer, kolla igenom grupper och evenemang och söka efter vänner. Du kan checka in på platser, skicka och hantera vänförfrågningar och skicka och ta emot meddelanden. Från appen kan du konfigurera om aviseringar visas omedelbart på din enhet.

Nedladdning och installation

För att ladda ner och installera Facebook för Android, starta app store från din enhet. Detta är vanligtvis Google Play-appen, även om din enhet kan skilja sig - till exempel Amazon Kindle Fire HD har sin egen anpassade Amazon App Store. Sök efter Facebook och leta reda på den officiella appen med Facebook listad som utvecklare. När du väl har valt att installera appen och installationsprocessen är klar måste du logga in med din Facebook-e-postadress och lösenord.

Facebook Messenger

Facebook Messenger är en separat nedladdning från Google Play-butiken som enbart fokuserar på funktionen för snabbmeddelanden på Facebook och inget annat. Det är möjligt att använda Facebook-appen utan Facebook Messenger, eller att använda båda apparna tillsammans på samma enhet. Alla meddelanden som skickas eller tas emot i endera appen lagras i din Facebook-chatthistorik, tillgängliga via någon av mobilapparna eller en webbläsare. Beroende på din Android-enhet och din plats kan du kanske skicka SMS från din telefon via Facebook Messenger-appen också.

Mobil webbåtkomst

Facebook för Android-appen är inte det enda sättet att komma åt den sociala nätverkssajten från en Android-enhet. Facebook kan också öppnas via valfri mobilwebbläsare, som visar en version av webbplatsen som är optimerad för visning på mindre skärmar. Utformningen av den här optimerade webbplatsen speglar den inbyggda Facebook för Android-appen, med en menyfält som ger tillgång till vänner, evenemang, meddelanden och grupper. Som med appen kan du gilla, posta, kommentera, dela och få åtkomst till de flesta av funktionerna som erbjuds på skrivbordsversionen av webbplatsen.