Hur man ansluter en hustelefon till en kabelrouter

Med en kabelrouter kan du ansluta din hemtelefon till internet istället för en vanlig telefonlinje - förutsatt att du har en IP-telefoni eller VoIP-tjänst med ditt kabelföretag. VoIP använder ditt hems internetåtkomst för att ringa lokalsamtal och fjärrsamtal från en vanlig hemtelefon. Innan du börjar ringa VoIP-samtal måste du dock ställa in hårdvaran.

Ställ din hemtelefon bredvid kabelroutern så att anslutningskabeln är inom räckhåll för kabelroutern.

Om ditt modem inte redan är inkopplat, anslut en koaxialkabel från kabeluttaget till "Kabel in" -porten på baksidan av modemet. Anslut strömsladden till modemets "Power" -ingång och till ett vanligt vägguttag.

Om "Online" -lampan på modemet blinkar istället för fast, kan modemet behöva aktiveras. Se kabelbolagets webbplats, smartphone-app eller telefonsupport för att aktivera modemet.

Anslut en dator eller smartphone till modemet. För att ansluta trådlöst, leta reda på nätverksnamnet eller SSID och lösenord, ibland kallat fördelad nyckel, på modemets etikett. Ange dessa på enhetens trådlösa nätverksanslutningsmeny för att ansluta. För att ansluta med en kabelansluten Ethernet-kabel, anslut den till "Ethernet" -portarna på modemet och din dator.

När din dator eller smartphone är ansluten laddar du in en webbplats för att verifiera att modemet är online och anslutet till internet. Om du blir ombedd att acceptera din kabelleverantörs villkor, gör det.

Anslut telefonkabeln till "Tel 1" -porten på baksidan av kabelroutern. Den här porten ser ut som ett telefonjack.

Tips

Du kommer förmodligen vilja testa din telefonanslutning genom att ringa ett nummer du känner, till exempel din mobiltelefon eller en väns telefon, och ringa ditt eget kabelföretag från det telefonen.