10 måste-ha tillägg för Firefox

Firefox har länge varit den valda webbläsaren för användare som söker ett snabbare och mer mångsidigt alternativ till Internet Explorer. Och mycket av den mångsidigheten kommer med tillägg, mer känd som tillägg. Med de rätta blir Firefox smarter, säkrare, mer mångsidig och ännu roligare. Så här är en titt på 10 allvarligt bra tillägg för din favoritwebbläsare.

KommentarBlocker

Trött på att se oförskämda, olämpliga och till och med stötande kommentarer överallt där du går på nätet? CommentBlocker lever upp till sitt namn genom att dölja kommentarerna på olika webbplatser och därmed ladda sidor snabbare och filtrera webbens yahoos. Tack och lov kan du "vitlista" utvalda webbplatser där du faktiskt vill läsa kommentarerna, en uppgift som bara kräver ett klick.

Relaterad: KommentarBlocker

10 måste-ha tillägg för Firefox

Craigslist Peek

Craigslist är en utmärkt resurs för att köpa produkter och tjänster, men det kan vara ett besvär att surfa på listorna - om du inte har installerat Craigslist Peek. Den här tillägget lägger till en kort beskrivning under varje lista och visar förhandsgranskningar av miniatyrbilder av inbäddade foton, vilket sparar massor av fram och tillbaka-klick. Det kan till och med låta dig bläddra i flera städer samtidigt.

Relaterad: Craigslist Peek

10 måste-ha tillägg för Firefox

DownThemAllt!

Har du någonsin önskat att du kunde ladda ner alla filer eller foton från en webbsida på ett tag? Det är tanken bakom DownThemAll !, en nedladdningshanterare för Firefox. Med ett klick visas alla objekt du kan ladda ner från webbplatsen du tittar på, och sedan kan du ta bort allt du inte vill ha. Och när du har gjort det löst och laddat ner dina val lovar en accelerator att slutföra jobbet upp till fyra gånger snabbare.

Relaterad: DownThemAllt!

Tillägg, webbläsare, Firefox

Honung

De flesta onlinebutiker accepterar kupongkoder, men få online-shoppare vet var de ska få dem. Honey-förlängningen tar bort gissningen och använder automatiskt alla kända koder när du kommer till kassasidan, vilket sparar pengar på frakt, artikeln du köper eller båda. Det finns ingen garanti att honung kommer att hitta en fungerande kod varje gång, men det är verkligen värt några extra sekunder att ta reda på.

Relaterad: Honung

10 måste-ha tillägg för Firefox

LastPass

Ett lösenord för att styra dem alla: Det är tanken bakom LastPass, en lösenordshanterare som lagrar och organiserar dina inloggnings-ID: n, kreditkortsinformation (för online-shopping), programvaruregistreringar och mer. Det gör allt detta med robust säkerhet och kräver bara ett huvudlösenord för att du ska få tillgång. LastPass loggar automatiskt in dig på skyddade webbplatser och genererar extrasäkra lösenord så att du är mindre benägna att bli hackad.

Relaterad: LastPass

10 måste-ha tillägg för Firefox

Lasarus 3

En webbläsare kraschar eller kopplar från Internet kan radera all text du har framfört till ett snyggt webbformulär. Lazarus 3 (tidigare känd som Lazarus Form Recovery) behåller all text du skriver i webbläsarfält, vilket gör det enkelt att återställa ditt arbete. Det är som ett säkerhetskopieringsverktyg i realtid för din webbläsare, ett som ingen webbanvändare borde vara utan.

Relaterad: Lasarus 3

Tillägg, webbläsare, Firefox

Ficka

Nätet är full av bra läsmaterial. Synd att du inte har tid att läsa något av det just nu. Med Pocket förvandlar ett klick den aktuella sidan till en perfekt formaterad, tidningsstil folio och synkroniserar den sedan till ditt Pocket-konto på webben och / eller din telefon eller surfplatta. Det fungerar också med videor, så du kan ställa upp mördare på YouTube-klipp för din tågresa hem från jobbet.

Relaterad: Ficka

10 måste-ha tillägg för Firefox

Utskriftsvänlig & PDF

Har du märkt att när du skriver ut vissa webbsidor får du en hel del konstigt formaterade eller tomma ark hälften av tiden? Utskriftsvänlig och PDF konverterar vilken sida som helst till ett utskriftsvänligt format, tar bort annonsbannrar och låter dig justera textstorleken och ta bort rymdhöga element (som foton). Dessutom får du förhandsgranska dokumentet innan du faktiskt skriver ut det, vilket skulle spara både tid och papper.

Relaterad: Utskriftsvänlig & PDF

10 måste-ha tillägg för Firefox

Web of Trust

Även om Firefox har några inbyggda säkerhetsverktyg, kommer det inte att varna dig för potentiellt farliga webbplatser. Web of Trust (WOT) kommer att börja med de sökresultat du får från Google, Yahoo eller en annan sökmotor. Grön betyder säker; gul, iffy; och röd, undvik. Genom att bekräfta dessa sökresultat åt dig hjälper WOT dig att undvika nätets främsta (och inte så säkra) destinationer.

Relaterad: Web of Trust

Tillägg, webbläsare, Firefox

YouTube-storlek

När du tittar på en YouTube-video har du två grundläggande alternativ: standardstorlek och helskärmsstorlek. Varför inte något däremellan? Det passande namnet YouTube Resize-tillägg lägger till ett drag-och-släpp-fält på sidan av videofönstret, så att du kan ändra storlek på det efter eget tycke. Nu kan du förstora videor utan att de tar över hela skärmen. Anmärkning till Google: Detta måste byggas in på YouTube.

Relaterad: YouTube-storlek

10 måste-ha tillägg för Firefox