Hur man kan öka signalen på ett trådlöst tangentbord och en mus

Med en trådlös mus och ett tangentbord kan du skapa ett anpassat arbets- eller spelutrymme. Oavsett om du vill koppla av i din stol med ett tangentbord i knäet eller sitta i soffan för att spela ett dataspel, ger avsaknaden av ledningar större flexibilitet. När din trådlösa signal börjar tappa kan du dock uppleva en långsam svarstid som påverkar produktiviteten. Genom att vidta åtgärder för att öka signalen kan du förbättra prestanda och njuta av färre frustrerande tjänstefel.

Steg 1

Kontrollera dokumentationen för ditt trådlösa tangentbord och mus och leta efter maximal räckvidd. Ju längre du är från basenheten eller USB-mottagaren, desto svagare blir signalen. Om du befinner dig nära utkanten av räckvidden, flytta utrustningen närmare för att få en omedelbar signalökning.

Steg 2

Uppdatera drivrutiner och programvara; föråldrade versioner kan orsaka förseningar i prestanda och oregelbundna beteenden. Besök tillverkarens webbplats för tangentbord och mus och leta efter de senaste versionerna. Ladda ner filen och följ anvisningarna för installation.

Steg 3

Byt ut batterierna. gamla eller ineffektiva batterier kan påverka enhetens räckvidd allvarligt. Välj det bästa batteriet du har råd, eftersom batteriets kvalitet är direkt relaterad till dess livstid. Om du använder NiMH-batterier, byt ut dem till alkaliska batterier av bättre kvalitet, som erbjuder starkare spänning i enheter med låg avlopp som trådlösa tangentbord och möss.

Steg 4

Ta bort källor för trådlös störning i en radie på sex fot på tangentbordet, musen och basenheten. Flytta eller stäng av andra elektroniska föremål som sänder en trådlös signal, till exempel trådlösa telefoner, garageportöppnare, mikrovågor eller spelsystem med trådlösa mottagare. Se till att ditt system inte är installerat nära andra vanliga källor för trådlös störning. tjocka cementväggar och stora metallföremål är vanliga synder. Om din trådlösa mottagare sitter på ett metallbord kan det försämra signalen även på korta avstånd. I allvarliga fall stänger du av skrivbordet för att öka signalen.

Lägg till en kabelförlängare till din trådlösa mottagare. De flesta basenheter använder en USB-anslutning. Köp bara en USB-förlängningskabel, anslut ena änden till datorn och den andra till mottagaren. Placera basenheten mellan datorn och musen och tangentbordet. Kabelförlängare finns i de flesta elektronikbutiker och online.