Vad betyder återställning på iTunes?

ITunes-knappen "Återställ" ger ett bekvämt sätt att antingen avvisa eller acceptera ändringar som gjorts på din Apple-enhet. Efter synkronisering går iTunes till jobbet med de ändringar du vill göra. När som helst kan du ta ett steg tillbaka och återställa enheten till ett tidigare tillstånd med hjälp av detta verktyg.

Hur iTunes fungerar

iTunes underlättar lagring och organisering av musikfiler på en persondator. iTunes fungerar också som en vanlig mediaspelare som spelar både video- och ljudfiler. När den installeras först söker programvaran på datorn efter musikfiler i format som den känner igen. Den organiserar sedan dessa filer för användaren och ger ytterligare information om dem genom att ansluta till Internet. Dessutom har iTunes inbyggd åtkomst till iTunes Store, vilket ger användaren en bekväm one-stop shop för ny musik och podcasts.

Synkroniseringsförfarandet

ITunes hittar och organiserar inte bara musik- och videofiler på ägarens dator, det kan också exportera dessa filer till kompatibla enheter som iPod eller iPhone. För att uppnå detta upprättar iTunes en anslutning till enheten och gränssnitt med hårddisken. Detta kallas "synkronisering". När iTunes har anslutits till en kompatibel enhet kan den lägga till i sitt låtbibliotek eller ladda ner innehållet till datorn.

Vad Revert gör

Varje gång iTunes synkroniserar och modifierar en kompatibel enhets hårddisk, kasseras den tidigare konfigurationen. Hårddisken är i huvudsak omstrukturerad och användaren kanske eller kanske inte gillar de ändringar som har gjorts. Till exempel organiserar iTunes ofta låtarna med hjälp av ett förutbestämt schema som inte har programmerats av användaren. Funktionen "Återställ" gör att användaren kan återställa enhetens hårddisk till det läge den var i före den senaste synkroniseringen.

Hur man använder Revert

När ändringar har gjorts på din iTunes-enhet får du ofta alternativen "Återställ" och "Tillämpa". Tryck på "Återställ" för att återställa din Apple-enhet till det läge den var i innan du anslöt den till iTunes. Tryck på "Apply" för att acceptera ändringarna och fortsätta. Denna funktion är analog med "Ångra" -knappen på Windows-enheter. Varje gång du vill ta ett steg bakåt och ångra ändringar av din Apple-enhet, använd knappen "Återställ".