Kan människor på Facebook se din profil om du svarar på ett meddelande?

Facebook har sekretessinställningar för att säkerställa att du kan kontrollera vem som ser din information, inklusive foton, statusuppdateringar, allmän information och din vänlista. Du kan justera dina sekretessinställningar för att blockera främlingar och icke-anslutna personer från att se din profil; Du kan också blockera etablerade anslutningar från att visa vissa delar av din profil. Att skicka ett meddelande till en person som blockeras av dina sekretessinställningar tillåter inte den personen åtkomst till din profil.

Facebook-meddelanden

Facebook-meddelanden kan skickas mellan dig, dina anslutningar och alla som har ett Facebook-konto. Du behöver inte nödvändigtvis vara vän med en person för att skicka ett meddelande och vice versa. Men om du inte vill ha meddelanden från främlingar kan du justera dina sekretessinställningar så att de inte kan skicka meddelanden till dig.

Profil Sekretessinställningar

Dina användarbilder, namn, nätverk, Facebook-ID, kön och omslagsfoto är öppna för alla på Facebook, oavsett om de har en koppling till dig. Facebook förklarar att den använder informationen för att beskriva dig och hjälpa dig att hitta anslutningar. Annan information som finns i din profil får eller kanske inte ges till allmänna Facebook-användare och dina anslutningar, beroende på om du väljer att dela den med dem. Med sekretessinställningar kan du blockera alla främlingar från att visa dina album, tillåta endast vänner av vänner att se dem eller blockera specifika vänner från specifika album. Du kan blockera vissa delar av din personliga information, som religion och politisk tillhörighet från alla, eller du kan välja att dela den med dina vänner eller alla Facebook-användare. Annat än standardinformation för allmänheten har varje del av din Facebook-tidslinje anpassningsskydd för att hjälpa dig att avgöra vem som ser vad som läggs upp i din profil.

Integritet

Om du inte vill få meddelanden från främlingar eller de som du inte har någon anslutning till, kan du inaktivera meddelanden från vissa grupper i dina sekretessinställningar. Även om en person skickar ett meddelande till dig ändrar det inte hans tillgång till din profil. Han kan se ditt namn och bilden som han har åtkomstnivå att se, men inget mer.

Tips

Även om du svarar på Facebook-meddelanden inte påverkar din profil sekretess bör du ändå vara försiktig med vilka meddelanden du svarar på. Facebook är inte immun mot hackare, och skicka meddelanden är fortfarande ett sätt för dem att få information och tillgång till ditt konto. Om du är misstänksam mot ett meddelande du har tagit bort, ta bort det eller rapportera det till Facebook via kugghjulsikonen ovanför meddelandet.