Hur man skapar mönster på datorn

Oavsett för affärsändamål eller för personlig njutning, det finns ett obegränsat utbud av mönster du kan skapa på din dator. Att skapa ditt eget datorgrafik kan uppnås med hjälp av ett grafikdesignprogram som Photoshop, Corel Draw, ArtRage eller freeware-programvaran GIMP.

Steg 1

Brainstorma idéer för de typer av mönster du vill skapa med din dator. Använd en anteckningsbok för att klotter ut dina grundidéer som en guide för när du lägger till mer information och finjusterar dina idéer i det grafikprogram du använder.

Steg 2

Välj ett grafikdesignprogram. Photoshop är ett utmärkt program att använda om det ligger inom din budget. Annars kan ett program som GIMP passa bättre eftersom det är freeware och kan göra många av samma saker som Photoshop.

Steg 3

Starta programmet. För att skapa ett nytt dokument, gå till "File" och välj sedan "New". Välj dokumentinställningarna i den nya dialogrutan. Ett bakgrundsskikt av vitt är i allmänhet ett bra val, men en transparent bakgrund kan också vara användbar. Om du till exempel vill skapa en logotyp eller T-shirtbokstäver eller en bild som du inte vill ha en vit fyrkant runt, kan en transparent bakgrund vara ett bättre alternativ. Lägg sedan till dokumentets mått och en upplösningsinställning på 300 pixlar per tum för tryckta mönster. För mönster som placeras online på en webbplats är 72 pixlar att föredra eftersom det kommer att hjälpa sidan att laddas snabbare.

Steg 4

Skapa dina mönster. Varje gång du gör en ny del i din design, innan du gör det, klicka på ikonen "Nytt lager" längst ner på panelen "Lager". Använd "Shape" -verktygen (ställ in på "Fyll" med din färg) för att lägga till grundläggande geometriska former; för mer komplexa former använder du "Pen" -verktyget, som kan ställas in för att fylla för att skapa former, eller ställa in "Path" och sedan använda en "Stroke Path" för att skapa linjer. Det finns många andra verktyg, filter och bildjusteringar som kan hjälpa dig att skapa dina mönster. Filter kan användas på både bilder och text, och du kan använda mer än ett filter på ett element i din design (foto, text, grafik). Använd "Flytta" -verktyget för att placera element där du vill ha dem i din design.

Steg 5

Använd "Text" -verktyget för att lägga till textelement i dina mönster. Titta på tillgängliga teckensnittsalternativ och välj också stil, färg och storlek du vill ha. Det är viktigt att se till att texten du använder är läsbar.

Spara dina mönster som högupplösta JPEG-bilder för tryckta mönster. Spara mönster som placeras på webben som GIF, såvida inte designen har lagt till foton, i vilket fall den också ska sparas som en högupplöst JPEG.