Skillnaden mellan skräppost och skräppost

Även om ämnet i sig kan verka lite trivialt, finns det faktiskt viktiga skillnader mellan skräppost och skräppost. För det första har termen "skräppost" traditionellt tillämpats på de oönskade annonser som du hittar i din brevlåda via snigelpost. Men eftersom vi har börjat förlita oss mer på e-post inkluderar "skräppost" nu även skräppost och har också lett till allmän praxis att använda termerna "skräppost" och "skräppost" omväxlande.

Definitioner

Spam definieras som irrelevanta eller olämpliga meddelanden som skickas på Internet till ett stort antal personer. Skräppost har definierats som oönskad reklam eller reklammaterial som tas emot via e-post eller e-post. Med hjälp av dessa två grundläggande definitioner som vägledning kopplas då skräppost lättare till att slå många människor med samma oönskade meddelande - eller "skräppost" - samtidigt. Även om skräppost är oönskat och kanske också skickas till många människor, betonar det mer postens trite natur - dess "skräp". Hur som helst används de två termerna vanligtvis omväxlande.

Media

En tydlig skillnad mellan skräppost och skräppost är att skräppost alltid är i form av e-post eller e-post, medan skräppost kan komma i formulär bortom e-post, som text och snabbmeddelanden, eller via sociala nätverk. Men egentligen, nu när smartphones och surfplattor ger människor möjlighet att skicka e-post, besöka sociala nätverk och att ta emot både sms och online-snabbmeddelanden på sina telefoner, kan en person skräppas eller "skräppostas" nästan hela tiden, var han än är går. Men de som inte använder smartphones men föredrar mobiltelefoner som inte har kapacitet att ta emot e-post skulle tekniskt sett inte påverkas av skräppost via sina telefoner. Men de kan fortfarande, troligen, skräppostas via sms.

Faror

Både skräppost och skräppost kan innehålla skadlig kod som är utformad för att skada din dator eller mobila enhet eller för att stjäla din personliga information. De kan också båda vara nätfiskeförsök att stjäla känslig information från dig. Men i allmänhet är det möjligt att vissa kan se skräppost som mer irriterande och mindre hotande än skräppost, på grund av att skräppost länge har associerats med ofarliga annonser som tas emot via snigelpost som ofta går ganska mycket från posten rutan till papperskorgen.

Evolution

Sammantaget är alltså den enda verkliga tydliga och stora skillnaden mellan skräppost och skräppost att skräppost är begränsad till ett enda medium - oavsett om det är i "snigel" eller elektronisk form. Med tanke på hur utbytbart de två orden används, bör de båda behandlas som något som är potentiellt skadligt. De flesta e-postprogram erbjuder skräppostfilter eller skräppostfilter. Detsamma kan ännu inte sägas om snabbmeddelandeprogram eller mobiltelefoner, även om vissa mobiloperatörer arbetar med det på publiceringsdatumet.