Hur man ansluter trådlösa hörlurar till en dator

Moderna PC-ljudsystem packar mycket mer slag än de gjorde under 1990-talet och början av 2000-talet. Idag vev många PC-högtalarsystem ut decibel på nivåer högre än hemstereosystem. Följaktligen, om du vanligtvis lyssnar på din PC-musik eller spelljud högt, kan du behöva utöva lite återhållsamhet för att undvika att kränka dina grannar eller andra i ditt hem. Standarddatorheadset är bra för att kontrollera ljudnivån om du bara sitter vid din dator. Men om du behöver lite rörlighet medan du fastnar i dina favoritlåtar eller spelar ditt favoritspel, är trådlösa hörlurar det enda sättet att gå.

Bluetooth-hörlurar

Steg 1

Ladda de trådlösa hörlurarna enligt tillverkarens instruktioner under den rekommenderade perioden - 4 till 12 timmar för de flesta modeller. Om hörlurarna levereras med en vagga, anslut nätsladden till baksidan av hörlurshållaren och anslut den andra änden till ett eluttag. Placera hörlurarna i hållaren enligt instruktionerna i användarhandboken eller manualen. Om hörlurarna levereras med en USB-laddningskabel, anslut den lilla änden av kabeln till hörlurarna och den stora änden till en ledig USB-port på din dator. Installera batterier i hörlurarna om det behövs.

Steg 2

Anslut en USB Bluetooth-adapter och installera drivrutinen från installationsskivan om du använder en stationär dator. Om du använder en bärbar dator med integrerad Bluetooth, tryck på lämplig knapp eller knappar på den bärbara datorn för att slå på och aktivera adaptern.

Steg 3

Ställ omkopplaren "Discovery", "Locate" eller "Broadcast" på hörlurarna på "On" om de har en. Vissa modeller av Bluetooth kräver att du aktiverar Discovery-läget manuellt med en omkopplare, medan andra aktiverar läget efter behov automatiskt. Se produktens manual för mer information.

Steg 4

Klicka på Windows Start-knappen och sedan på "Enheter och skrivare". Klicka på "Lägg till en enhet" i fönstret Enheter och skrivare.

Steg 5

Markera enhetsnamnet på dina Bluetooth-hörlurar i fönstret Lägg till en enhet som visas och klicka sedan på "Nästa". Vänta några sekunder tills Windows initierar en trådlös anslutning med Bluetooth-hörlurarna.

Steg 6

Ange parningskoden för Bluetooth-hörlurarna när du uppmanas till det. Om du inte känner till parningslösenordet för hörlurarna, se användarhandboken eller manualen. Vanliga standardparningskoder för Bluetooth-enheter är "1234", "0000" och "lösenord", men lösenordet för din enhet kan skilja sig åt. När du har angett parningskoden klickar du på knappen "OK".

Öppna Windows Media Player eller ett annat ljudprogram. Sätt på hörlurarna och tryck på "Spela" i ljudapplikationen.

RF trådlösa hörlurar

Steg 1

Sätt i installationsskivan för den trådlösa hörlurssatsen i datorns optiska enhet. När installationsguiden visas klickar du på "Installera", "Inställning" eller någon annan knapp eller länk med samma namn. Följ anvisningarna på skärmen för att installera drivrutinen för de trådlösa hörlurarna i Windows. Starta om datorn om du uppmanas att göra det.

Steg 2

Anslut USB-kabeln från den trådlösa adapterbasstationen till en tom USB-port på datorn. Anslut laddningskabeln på basstationen till de trådlösa hörlurarna eller sätt i batterier i headsetet om det behövs. Vänta några sekunder tills Windows upptäcker basstationen för den trådlösa adaptern och konfigurerar den för användning automatiskt med hjälp av drivrutinen som du installerade från installationsskivan för trådlösa hörlurar. Låt den trådlösa hörlurarna laddas om det behövs.

Steg 3

Tryck på "Power", "Connect", "Sync" eller någon annan liknande knapp på den trådlösa adapterbasstationen. Vänta några sekunder tills basstationen hittar och upprättar en trådlös radiofrekvensanslutning med hörlurarna. När de har upprättat en anslutning slutar indikatorlampan på basstationen att blinka och förblir konstant.

Starta ett ljudprogram eller spel med ljud. Använd hörlurarna för att lyssna på ljud från applikationen som vanligt.