Hur hittar jag en förlorad telefon om batteriet är urladdat?

Moderna mobiltelefoner kan vara stora ekonomiska investeringar som innehåller personuppgifter och annan information som är viktig för din vardag. Att förlora en sådan enhet kan vara en extremt frustrerande upplevelse. Lyckligtvis har de flesta telefoner unika serienummer som kan användas av myndigheter för att matcha återvunna telefoner med sina ägare. Dessutom har vissa telefoner operativsystemfunktioner, som Hitta min iPhone eller Android Enhetshanterare, som kan hjälpa dig att se den senast kända platsen för din enhet och ställa in framtida aviseringar.

Spåra dina steg

Börja din sökning direkt efter att du upptäckt att din telefon är förlorad. Detta minskar sannolikheten för att någon annan hittar den eller flyttar telefonen till en ny plats. Visualisera vart du än har gått sedan du senast såg din telefon. Om du har besökt en allmän plats, till exempel en livsmedelsbutik eller ett bibliotek, kan du checka in med dess förlorade avdelning. Ring ditt nummer regelbundet om någon har återställt din enhet, laddat den och slagit på den igen.

Ge serienumret till myndigheterna

Sök efter telefonförpackningar och kvitton hemma, som kan visa enhetens unika serienummer. Om du har kastat bort dessa material kanske du fortfarande kan återställa serienumret från din operatör eller från din mobiltelefonleverantör. Rapportera denna identifierare till polisen så att de kan kontakta dig om enheten återställs.

ICloud (iPhones)

ICloud är en del av iPhones operativsystem och rekommenderas som standard när du först ställer in din enhet. Det finns en chans att din iPhone är länkad till tjänsten Hitta min iPhone. Besök iCloud-webbplatsen (länk i Resurser) och logga in med ditt Apple-ID. Klicka på "Hitta min iPhone" och välj din iPhone från rullgardinsmenyn "Alla enheter". Klicka på "Meddela mig när den hittas." Den här funktionen skickar ett e-postmeddelande när någon slår på din telefon och ger dig den aktuella platsen för enheten.

Hitta min iPhone registrerar också din iPhones senast kända plats i upp till 24 timmar. En grå punkt visas på kartan efter att du loggat in på Hitta min iPhone, vilket visar den senast sparade platsen. Dessa koordinater kan hjälpa dig att begränsa din iPhones nuvarande plats.

Android Device Manager (Android)

Android-telefoner har också inbyggd programvara för att spåra förlorade enheter. Det finns en chans att du har aktiverat den här funktionen under installationen av din Android-telefon. Besök Device Manager-webbplatsen (länk i Resurser) och logga in med ditt Google-konto. Till skillnad från iCloud visar Enhetshanteraren inte enhetens senast kända plats. Kolla in regelbundet för att se om enheten är påslagen. Du kan också utlösa ett lösenordslås eller att fullständig radering inträffar när enheten slås på senare.