Hur snabb ska DSL vara?

Om du utvärderar DSL Internet kommer du att upptäcka att hastigheter och planer varierar beroende på leverantör. Enligt Federal Communications Commission (FCC) kan du förvänta dig hastigheter från 1,5 Mbps till 8 Mbps från konventionella ADSL-tjänster, där nedladdningshastigheter vanligtvis är högre än uppladdningshastigheter. Nyare DSL-teknik kan hantera nedladdningshastigheter som överstiger 30 Mbps.

Lätta Internetanvändare

Om du bara använder Internet för att ibland kontrollera dina e-postmeddelanden och surfa på nätet, kommer du förmodligen inte att behöva mycket i vägen för bandbredd. När du utvärderar leverantörer är det viktigt att tänka på dina Internetvanor så att du inte slutar välja en plan som erbjuder dig mer än du faktiskt använder. De flesta leverantörer gör ett bra jobb med att skissera de uppgifter du kan slutföra sömlöst med var och en av de planer de tillhandahåller. Lätta Internetanvändare behöver förmodligen nedladdningshastigheter på högst 1 till 3 Mbps.

Måttliga Internetanvändare

Strömma musik, ladda ner stora filer och titta på filmer online kräver betydligt mer bandbredd. Användare som ofta deltar i den här typen av aktiviteter vill utvärdera planer som erbjuder nedladdningshastigheter som ligger mellan 10 Mbps och 20 Mbps. Internetleverantörer fördelar fler hastigheter i nedladdningsriktningen eftersom de flesta användare laddar ner mer än att ladda upp. Om du delar internetanslutningen med andra i ditt hushåll, bör en plan som ger hastigheter inom detta intervall hålla alla internetanvändare nöjda. Diskutera dina användningsmönster med leverantörens representant och var noga med att notera hur många användare i ditt hushåll som också behöver tillgång till Internet.

Tunga Internetanvändare

För användare som deltar i intensiva datoruppgifter, vill du utvärdera planer som ger dig största möjliga hastighet. Från och med juni 2011 är Qwests DSL-erbjudande en av de snabbaste i landet med nedladdningshastigheter på upp till 40 Mbps och uppladdningshastigheter på upp till 5 Mbps. För ännu snabbare hastigheter måste du utvärdera kabel- eller fiberoptiska interneterbjudanden, såvida inte DSL-leverantören kan garantera dig den hastighet du behöver enligt en alternativ plan.

Överväganden

När du utvärderar DSL-tekniken, tänk på att ditt avstånd från leverantörens huvudkontor kommer att påverka de hastigheter som du kommer att ha tillgång till. Ju närmare du är centralkontoret, desto högre internethastigheter får du. Beroende på leverantör kan du behöva underteckna ett långsiktigt kontrakt för service. Om din Internetanvändning kommer att bli intensiv bör du granska användarvillkoren på leverantörens webbplats för att säkerställa att din användning kommer att ligga inom planens månatliga datatak.