Svarta fläckar med en vit skärm på Kindle

Amazon Kindle-serien av e-bokläsare använder en specialiserad typ av skärm som heter E Ink, bestående av tusentals små celler med pigmentpartiklar inuti. Normalt flyttar elektriska impulser från läsaren dessa partiklar, vilket gör att varje pixel blir ljusare och mörkare för att visa text och grafik. Om din Kindle utvecklar svarta fläckar på skärmen som stör din läsning kan du ha ett problem som kräver service eller utbyte.

Fast Pixel

En vanlig källa till dessa svarta fläckar är en fast pixel. Ibland kanske en cell inte svarar på Kindle-kommandona och förblir mörk när den ska rensas eller förblir tom när den ska fyllas i. Andra gånger kanske hela pixlarader inte uppdateras ordentligt och din skärm kan behålla bitar av grafik från skärmsläckaren. Ofta kan du helt enkelt gå vidare eller gå tillbaka en sida för att tvinga en skärmuppdatering och automatiskt rätta till problemet. Om detta inte fungerar, bör du trycka på "Alt-G" på tangentbordet för att utlösa en skärmuppdatering. Om detta inte korrigerar den fasta pixeln kan du behöva upprepa processen några gånger för att återställa funktionaliteten.

Återställ

Om fasta pixlar vägrar att lösa sig själva kan du försöka återställa enheten. Inställningsmenyn har ett alternativ för att återställa din Kindle; du kan också hålla ned ström- / återställningsknappen i 30 sekunder för att utföra en hård återställning. Du kan också försöka återställa din Kindle till fabriksinställningar via menyn Inställningar, även om detta raderar alla personliga filer du har på enheten och tvingar dig att ladda ner dina böcker från Amazons molnlagring.

Fysisk skada

Om återställning inte löser problemet eller om en stor del av skärmen inte svarar kan det bero på fysisk skada. Tryck på skärmen kan få celler att spricka, skapa stora fläckar och göra skärmen oanvändbar. För att förhindra denna typ av skada, håll din Kindle i ett skyddande fodral medan den inte används, och var försiktig när du bär din Kindle i en väska eller väska för att förhindra tryckskador.

Garantiservice

Om din Kindle-skärm försämras till den punkt där den stör din läsglädje kan du kanske få den underhålls eller bytas ut. Kindle levereras med ett års begränsad garanti, men även utanför garantin eller i händelse av otäckt skada kan du kanske köpa en renoverad Kindle som ersättning för ett rabatterat pris. Kontakta Amazon för att avgöra dina ersättnings- eller reparationsalternativ.