Varför laddar inte mina foton upp till Facebook?

Om du har tagit ett bra foto som du vet att dina Facebook-vänner kommer att älska, måste du ladda upp det till webbplatsen för att dela det med dem. Ibland accepterar Facebook inte ett foto som du försöker ladda upp. Du kan få ett felmeddelande som varnar dig om problemet. Förutsatt att problemet inte beror på tekniska problem med Facebook-webbplatsen kan du själv fixa de flesta uppladdningsproblemen.

Uppdatera din webbläsare och Adobe Flash

Om dina foton inte laddas upp till Facebook kan du använda en föråldrad version av Adobe Flash Player. Facebook rekommenderar att du avinstallerar alla äldre versioner av Flash Player på din dator och sedan hämtar den senaste versionen från Adobes webbplats (se Resurser). När du har uppdaterat Flash Player, se till att din webbläsare är uppdaterad. En föråldrad webbläsare kanske inte är kompatibel med Facebook. Om du uppdaterar webbläsaren och problemet kvarstår kan du prova att använda en annan webbläsare.

Fotostorlek och format

Foton kanske inte laddas upp till Facebook om de överstiger den rekommenderade storleken, vilket är 15 MB för en enskild bild. Facebook stöder också endast vissa typer av filformat, inklusive JPG-, GIF-, TIFF-, BMP- och PNG-filer. Om ditt foto har ett annat format kan uppladdningen misslyckas. Spara ditt foto i ett godkänt format och försök ladda upp igen.

Uppladdningar kan misslyckas om du har redigerat dina foton. Facebook föreslår att du försöker ladda upp originalversionen av fotot för att avgöra om detta är problemet.

Fotoalbum

Facebook erbjuder en albumfunktion som gör att du kan lagra och kategorisera flera foton; Du kan också lägga till taggar, platser och bildtexter till varje bild. Du klickar normalt på knappen "Lägg till foton" i ett album för att ladda upp bilder till det. Om du inte ser den här knappen kanske du har nått gränsen på 1 000 foton per album. Om så är fallet måste du radera några bilder eller skapa ett nytt album. Du kommer inte heller att se det här alternativet när du visar profilbilder, mobiluppladdningar, försättsfoton eller tidslinjefoton.

Fotoöverträdelser

När du försöker ladda upp en bild kan du få ett meddelande om att du har blockerats från att ladda upp bilder. Detta händer vanligtvis när en eller flera av dina tidigare uppladdade foton innehöll olämpligt innehåll som bryter mot Facebooks uttalande om rättigheter och ansvar (se Resurser). Foton får inte innehålla olaglig droganvändning, självskada, nakenhet, sexuellt innehåll eller överdrivet våld. Facebook tar bort stötande foton och återställer dina uppladdningsbehörigheter inom kort. Om du fortsätter att ladda upp olämpliga foton kan Facebook begränsa ditt konto.