Hur man går upp och ned på sidan på Mac

För att gå uppåt och nedåt på Mac krävs en kombination av funktionstangenter och piltangenter. Nedan hittar du mer information om hur du går Page Up and Page Down på MacBooks.

Gå sida upp och sida ned på Mac

De som kommer till Mac från Windows-bakgrund är ofta förvånade över att Apple-tangentbord och inbyggda MacBook-tangentbord inte har “Page Up” och “Page Down” -tangenter.

Om detta är vad du har att göra hittar du nedanstående steg för att gå sida upp och sida ned på Mac, på Apple Keyboard, det inbyggda MacBook-tangentbordet och även om du använder Windows Keyboard på din Mac Mini.

Så här går du upp på Mac

Om du tittar bra på ditt Mac-tangentbord bör du kunna hitta "Fn" -knappen i det nedre vänstra hörnet av tangentbordet.

Du bör också kunna se pil upp och pil ned längst ner till höger på ditt Mac-tangentbord (se bild nedan).

För att gå uppåt använder du kombinationen FN + uppåtpil. Om du använder den här tangentkombinationen kan du utföra en "Page up" -ekvivalent med ett Windows-tangentbord.

Hur man går nedåt på Mac

Som du redan måste ha räknat ut är det att gå Page Down ganska lika med att gå Page Up.

Den här gången kommer du att använda kombinationen FN + nedåtpil för att utföra en Page Down-ekvivalent med ett Windows-tangentbord.

Hur du går uppåt och nedåt på Mac med Windows-tangentbordet

Om du använder ett Windows-tangentbord på din Mac Mini kan du enkelt gå sida upp eller sida ned genom att använda knapparna Sida upp och Sida ner på ditt Windows-tangentbord.

Du kan också använda tangentkombinationen Windows + uppåt för att gå Page Up och Windows + Down Pil-kombinationen för att gå Page Down.