Kan jag ansluta min bärbara dator till min TV och använda Skype?

Att använda rätt bildskärm för en videochatt kan göra skillnad mellan en tydlig bild av vem du pratar med och en bild som är för liten. Att använda en TV som din skärm ger dig en större skärm som rymmer flera högtalare i samma rum. Med rätt sladdar och programvara är det enkelt att ansluta din bärbara dator till din TV för videosamtal.

Skaffa rätt kontakt

En av de mest utmanande aspekterna av denna process är att hitta rätt kontakt för jobbet. Du måste bestämma vilken typ av anslutningsalternativ som finns för både din TV och din bärbara dator. Leta efter alternativ för HDMI, VGA, S-Video och kompositkabel. Om både din TV och din bärbara dator har samma anslutning är allt du behöver den typen av sladd för att ansluta dem. Till exempel, om din TV och din bärbara dator har en HDMI-port, behöver du bara en HDMI-kabel. Vissa äldre TV-apparater kanske inte har några anslutningar som kan användas för att ansluta din bärbara dator. Ibland kan du behöva använda flera kablar för att ansluta de två enheterna eller en adapter som konverterar från en kontakt till en annan. HDMI är den bästa metoden eftersom du bara behöver en sladd och den ger video av högsta kvalitet. Med några av de andra metoderna kommer video- och ljudkvaliteten att saknas. När du har bestämt vilka sladdar du ska använda, ansluter du änden till den bärbara datorn och den andra änden till anslutningen på baksidan av TV: n.

Adapter

Om din TV och din bärbara dator inte delar samma typ av port behövs en adapter. Till exempel, om din TV har en HDMI-port men din bärbara dator har en DVI-port, kan du få en DVI till HDMI-adapter. Du använder en DVI-kabel och ansluter den till din dator. I andra änden ansluter du adaptern som har en HDMI-komponent på motsatt sida. Du ansluter sedan änden till TV: n, så att du kan använda TV: n som bildskärm.

Konfiguration

När du har anslutit din TV till din bärbara dator med rätt sladd måste du konfigurera datorn korrekt så att den fungerar. För att göra detta högerklickar du på skrivbordet och väljer "Skärmupplösning". Därifrån bör du se ett alternativ för att markera "Monitor 2". Öka upplösningen så långt det tillåter. Klicka sedan på "Anslut till en projektor" och välj alternativet "Förläng". Vid denna tidpunkt bör du kunna se innehållet från din datorskärm på din TV.

Videosamtal

Vid den här tiden kan du antingen använda en webbkamera inbyggd i din bärbara dator eller ställa in en oberoende webbkamera. Med en fristående webbkamera ansluter du den till din bärbara dator och placerar den ovanpå TV: n. Detta är nödvändigt om du vill skapa en riktig upplevelse av videosamtal. Annars måste du titta på den bärbara webbkameran när du pratar. Du måste också ladda ner Skype till din dator och lägga till din vän som en kontakt. När båda är online klickar du på "Videosamtal" i Skype-applikationen för att starta samtalet.