Hur man skickar textmeddelanden från datorn med Android-meddelanden

Det är nu möjligt för Android-telefonanvändare att skicka SMS-textmeddelanden från PC eller Mac till smartphones med funktionen ”Meddelanden för webb” som finns i appen Meddelanden. Nedan följer stegen för att skicka textmeddelanden från datorn med Android Messages-appen.

Skicka textmeddelanden från datorn med Android-meddelanden

Meddelanden för webbfunktion i Android Messages-app liknar iMessage på Mac som Apple-enhetsanvändare har använt länge.

När din dator har konfigurerats för att använda Android Messages-appen kommer du att kunna skicka SMS-textmeddelanden till någon av dina kontakter i adressboken, direkt från din dator.

Meddelanden för webben stöder RCS-baserade textmeddelanden, som gör att du kan skicka multimediainnehåll som bilder, videor, GIF, etc i dina textmeddelanden.

Hur man ställer in Android-meddelanden på PC eller Mac

Allt som krävs för att skicka textmeddelanden från PC med Android Messages-appen är en dator med valfri webbläsare (Chrome, Safari eller andra) och en Android-telefon.

Om din Android-telefon inte har meddelanden-appen, ladda ner och installera Android-meddelanden-appen på din telefon och följ stegen för att ställa in Android-meddelanden på din PC eller Mac.

Öppna Chrome eller någon annan webbläsare på din dator och gå till https://messages.android.com.

När du landar på webbplatsen ser du en QR-kod på datorns skärm tillsammans med instruktioner för att skanna QR-koden med din smartphone.

Du kommer också att se en popup som tillåter aviseringar från android.com. Du måste trycka på Tillåt för att få aviseringar från Android Messages-appen på din dator.

Därefter öppnar du meddelanden-appen på din Android-telefon, klickar på 3-punkts-menyknappen längst upp till höger på skärmen och väljer alternativet Meddelanden för webb i rullgardinsmenyn.

På nästa skärm klickar du på knappen Skanna QR-kod och pekar telefonen mot datorns skärm för att skanna QR på skärmen på din dator.

När QR-koden har skannats ser du alla dina meddelanden som fyller din dators skärm.

I princip ser du webbversionen av meddelanden-appen på datorns skärm och du kan använda den på samma sätt som du använder meddelanden-appen på din Android-telefon.

Skicka SMS-meddelanden från datorn med Android-meddelanden

Om du vill skriva ett nytt meddelande klickar du på alternativet Ny konversation till vänster om Android-meddelanden.

På samma sätt kan du öppna valfri meddelandetråd på din dator för att läsa eller svara på dina kontakter.

Du kan starta nya meddelanden, svara på meddelanden från någon av dina kontakter, inkludera bilder, emojis och klistermärken i dina meddelanden.

Så här loggar du ut Android-meddelanden på din dator

Webbgränssnittet för Android-meddelanden är utformat för att hålla dig alltid inloggad på meddelanden-appen. Att stänga webbläsarfliken efter att ha använt webbversionen av Android-meddelanden loggar inte ut från Android-meddelanden.

För att logga ut Android-meddelanden på din dator, klicka på 3-punkts-menyn Ikon som finns bredvid Meddelanden och klicka på alternativet Logga ut i rullgardinsmenyn.

WiFi-krav

För att kunna använda Android-meddelanden på din dator måste du se till att både din Android-telefon och dator alltid är anslutna till internet.

Det är inte nödvändigt att både din telefon och din dator är anslutna till samma WiFi-nätverk.