Hur man kopplar högtalare till en platt skärm

Platt-TV-apparater har en viktig nackdel, vilket är nödvändigt av sin tunna design: Storleken lämnar lite utrymme för högkvalitativa högtalare. Medan de kan ge tillräckligt ljudsvar för avslappnad tv-tittande, gör deras tunna fodral det omöjligt att inkludera kraftfulla bashögtalare för djup basrespons. Att ansluta din plattskärms-TV till även billiga högtalare kan som sådan ha en betydande inverkan på ljudkvaliteten som åtföljer TV-program, filmer och annat innehåll som du visar på den.

Drivna högtalare med 3,5 mm minikontakt (datorhögtalare)

Stäng av TV: n och högtalarna och dra ut dem från väggen. Sätt i högtalarnas miniplugg i din TV: s 3,5 mm ljudutgång.

Vrid högtalarnas volymkontroll hela vägen ner. Anslut högtalarna och tv: n till väggen igen och slå på dem igen.

Stäng av TV: ns högtalare om den inte gör det automatiskt. Förfarandet varierar från uppsättning till inställning, men du hittar det vanligtvis i alternativet "Ljudinställningar" i TV: ns skärmmeny.

Ställ in TV: ns volym till din vanliga lyssningsnivå och öka sedan volymen på högtalarna tills du hör ljudet med rätt volym. Vissa TV-apparater matar ut en fast volym över sina ljudutgångar. I det här fallet måste du bara justera volymen på dina högtalare.

Tips

Om din TV saknar ett 3,5 mm-uttag men har en analog ljudutgång som består av två phono-uttag, vanligtvis markerade "R" och "L" eller färgkodade röda och vita, måste du använda en adapter som har två phonokontakter anslutna till en 3,5 mm stereominikontakt. För att använda adaptern ansluter du phonokontakterna till motsvarande färgkodade uttag på din TV och sätter i 3,5 mm-kontakten från högtalarna i uttaget på adaptern.

Hemmabiosystem

Koppla bort din TV och din hemmabiomottagare från väggen. Anslut lämplig kabel till TV: ns ljudutgång. TV: n skickar vanligtvis ljud via HDMI (högupplöst multimediagränssnitt), optisk digital eller en standard stereo analog ljudanslutning med två phono-kontaktdon.

Anslut den andra änden av kabeln till ljudingången på din hemmabiomottagare.

Anslut mottagaren och TV: n tillbaka till väggen och slå på dem.

Stäng av TV: ns högtalare med lämplig inställning på skärmmenyn, vanligtvis i "Ljudinställningar", om din TV inte redan har gjort det.

Använd din mottagares källväljare för att välja den ingång som du anslöt din TV till. Beroende på din mottagare kan du använda en knapp med namnet "Source" eller "Input" eller trycka på en knapp som är avsedd för den specifika ingången.

Tips

Om du använder datorhögtalare som är USB-drivna kan du kanske använda TV: ns USB-port, om den har en, för att driva dem, vilket sparar dig från att använda högtalarnas väggadapter.