Logitech Driving Force GT-instruktioner

Logitech Driving Force GT är den officiella hjulkontrollen för "Gran Turismo 5", ett PlayStation 3-racingspel känt för sin snabbhet och intensiva action. Trots att den har direktanslutning till "Grand Turismo 5" kan Logitech Driving Force GT-hjulet användas med en mängd olika racingspel på PS3-konsoler och Windows-datorer. För att få ut det mesta av drivkraften krävs att du känner till några enkla instruktioner.

Uppstart

Att ställa in Driving Force GT-hjulet med PS3 är så enkelt som att ansluta hjulet till pedalenheten, ansluta hjulets USB-kabel till PS3 och slå på PS3-konsolen. Hjulets mittnav har en riktningskudde till vänster och PS3-standardknapparna till höger, vilket ger all funktionalitet hos en normal PS3-kontroller vid behov. Det finns också en distinkt röd justeringsratt som gör att du kan välja realtidsjusteringar under live-spel, så att du kan justera inställningar som dragkontroll, spjällinställningar, bromsförspänning och mer i farten.

Kompatibilitet

Driving Force GT-hjulet fungerar med många PS3-racingspel, inklusive systemets olika titlar "NASCAR" och "Need for Speed". Vissa spel kräver en mjukvaruuppdatering för konsolen eller en patch från spelutvecklaren för att rymma en hjulkontroll. Logitech publicerar ett kompatibilitetstabell för Driving Force GT-hjulet och PS3-spel. Tyvärr fungerar Driving Force GT inte med PS1- eller PS2-spel som spelas på PS3.

Uppdateringar

Även spel som helt stöder Driving Force GT, som "Gran Turismo 5", kan kräva att du laddar ner en onlineuppdatering för att uppnå fullständig funktionalitet. Var noga med att ansluta PS3-konsolen till Internet innan du startar ditt valda spel. Konsolen laddar sedan ner och installerar alla tillgängliga uppdateringar automatiskt, så att alla Driving Force GT-funktioner fungerar korrekt, inklusive hornet, PS-knappen och justeringsratten.

Hårdvara

Om du har problem med Driving Force GT-hjulet, kontrollera hårdvarukonfigurationen för att se till att allt fungerar. Stäng av PS3-konsolen och koppla ur hjulets nätadapter. Kontrollera att eluttaget har ström. Sätt tillbaka hjulets nätadapter och bekräfta att kontakten sitter ordentligt i hjulkontrollen och eluttaget. Ta bort eventuella nypar eller kinks i USB-kabeln och se till att den sitter ordentligt i konsolen. Försök att byta USB-portar, eftersom vissa spel kräver att en specifik port används. Sätt på PS3-konsolen igen och starta om spelet.