Hur man identifierar Twitter-profilägare

Twitter uppmuntrar människor att söka efter andra Twitter-användare och hålla koll på vad de gör, inklusive att upptäcka vem de är. För att vara tydlig är denna typ av online-upptäckt inte vad som har blivit känt som cyberstalking. En cyberstalker använder onlineverktyg som Twitter för att spåra någon för ett skadligt syfte. Så så länge du inte går den vägen, är du inom rätt gränser för Twitter och online utforskning. Eftersom inte alla Twitter-användare är framme om deras faktiska identitet, och eftersom vissa företag gör falska profiler för marknadsföringsändamål, kanske du inte alltid lyckas. Det finns dock ett par metoder du kan prova.

Twitter profilinformation

Steg 1

Logga in på Twitter. Ange sedan handtaget (börjar med "@" -symbolen) på Twitter-profilen du är intresserad av i Twitter-sökfältet.

Steg 2

Klicka på användarnamnet bredvid profilens Twitter-handtag i sökresultaten. Detta öppnar profilbiografin.

Steg 3

Notera profilinformationen för eventuella ledtrådar om vem som äger profilen - inklusive användarnamnet - som kan vara profilägarens faktiska namn.

Ange eventuella namn i profilen i en sökmotor och klicka på relaterade webblänkar. Leta efter paralleller mellan dessa webbplatser och Twitter-profilen, till exempel namn och bakgrundsinformation.

Webbplats och vem är databas

Steg 1

Följ de två första stegen från avsnitt 1 för att komma åt Twitter-profilens biografisida. Klicka på de webbplatslänkar som finns där.

Steg 2

Leta efter webbplatsens sida "Om oss", "Om mig" eller "Kontakt". Observera ytterligare information om den eller de personer som är länkade till Twitter-profilen.

Ange webbplatsens webbadress i en vem-sökning (länkar i resurser) för ytterligare information. Observera kontaktuppgifterna för den person som är listad som domänens ägare. Detta kan också vara ägaren till Twitter-profilen.