Hur du inaktiverar iCloud-foton på iPhone och Mac

Det är möjligt att stänga av eller inaktivera iCloud Photos på iPhone, om du inte har tillräckligt med iCloud Storage eller av någon annan anledning.

Inaktivera iCloud-foton på iPhone och Mac

iCloud Photos (tidigare känd som iCloud Photo Library) gör att Apple-enhetsanvändare kan ladda upp foton till Apples Cloud-lagringstjänst och få åtkomst till dem på andra enheter.

Foton som laddas upp till iCloud lagras i full upplösning och synkroniseras automatiskt med alla dina iCloud-anslutna enheter.

Eftersom foton och videor konsumerar mycket lagringsutrymme, så att iCloud Photos fyller snabbt det begränsade 5 GB lagringsutrymme som finns tillgängligt i ditt gratis iCloud-konto.

Alternativet i detta fall är att antingen köpa ytterligare iCloud-lagringsutrymme eller inaktivera iCloud-foton på iPhone och Mac.

Är det möjligt att stänga av iCloud-foton utan att tappa foton?

När iCloud Photos är aktiverat på iPhone, laddas de foton och videor som du tar på din enhet automatiskt till ditt iCloud-konto.

Om alternativet Optimera för lagring är markerat under iCloud kommer de ursprungliga fotona som lagras på din enhet troligen att vara optimerade versioner av originalbilderna.

När du inaktiverar iCloud-foton på iPhone resulterar det i att fler foton och videor från din iPhone inte laddas upp till iCloud.

Foton som redan finns på iCloud kommer att finnas tillgängliga på ditt iCloud-konto och du kan ladda ner alla foton från iCloud till Mac eller Windows-dator.

1. Inaktivera iCloud-foton på iPhone

Följ stegen nedan för att stänga av iCloud Photos på iPhone.

1. Öppna Inställningar på din iPhone, bläddra ner och tryck på Foton.

2. Stäng AV iCloud-foton på skärmen Foton genom att flytta väljaren till OFF-position.

3. På alternativet för bekräftelse väljer du alternativet Ta bort från iPhone.

Obs: Om det finns tillräckligt med lagringsutrymme på iPhone kan du välja Ladda ner foton och videoklipp för att spara en kopia av iCloud Photos på din iPhone.

3. Stäng av iCloud-foton på Mac

Du kan inaktivera iCloud Photos and Photo Stream på Mac genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Photos-appen på din Mac.

2. Klicka på Foton i den översta menyraden och välj Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. På fliken Inställningar väljer du fliken iCloud i toppmenyn och avmarkerar alternativet iCloud Photos.

Obs! När iCloud Photos är aktiverat kan du ladda ner en kopia av iCloud Photos till din Mac genom att markera Ladda original till det här Mac-alternativet.