Hur man aktiverar kompass i Apple Maps på iPhone och iPad

Om du inte var medveten har din iPhone en kompass dold i Apple Maps-appen. Om detta verkar intressant hittar du nedanstående steg för att aktivera kompass i Apple Maps på din iPhone eller iPad.

Aktivera kompass på iPhone

Beroende på hur väl du upptäcker vägbeskrivningar kan aktivering av kompasset i Apple Maps hjälpa dig att orientera dig bättre med rutten och göra det enkelt för dig att hitta vägbeskrivningar.

Även om du inte tycker att idén att se en kompass i Apple Maps är användbar, kanske du är intresserad av att veta stegen för att aktivera kompasset i Apple Maps för utbildnings- och fritidsbruk.

Innan du aktiverar kompasset måste du vara medveten om att kompassens noggrannhet i Apple Maps kan påverkas av magnetiska störningar i din omgivning och även av magneter i AirPods och andra enheter i din omgivning.

Aktivera kompass i Apple Maps på iPhone eller iPad

Följ stegen nedan för att visa kompasset i Apple Maps på din iPhone eller iPad.

1. Öppna inställningsappen på din iPhone.

2. Bläddra nedåt på Inställningsskärmen och knacka på Kartor.

3. På kartskärmen klickar du på alternativet Kör & navigering.

4. På skärmen Kör & navigering aktiverar du alternativet för Kompass genom att flytta väljaren till PÅ-position (se bild nedan).

Även efter att du har aktiverat kompassen i Apple Maps kommer du inte att kunna se kompasset i Apple Maps. Du måste följa stegen nedan för att visa kompasset i Apple Maps.

1. Öppna Apple Maps-appen på din iPhone eller iPad.

2. Klicka sedan på platspilen för att aktivera kompasset och tryck sedan på en annan tid för att visa kompasset i kartan på din iPhone.

För att uttrycka detta på ett enkelt sätt trycker du två gånger på platspilen för att visa eller visa kompasset i Apple Maps på din iPhone eller iPad.

Riktigt norr eller magnetiskt norr?

Kompasset i Apple Maps på din iPhone kan konfigureras så att det visas både riktiga nordliga och magnetiska nordriktningar.

True North: kallas också Geodetic North och det pekar riktningar längs jordens yta mot den geografiska nordpolen.

Magnetisk norr: Pekar riktningar mot den magnetiska norrpolen på din iPhone: s kompass. Den magnetiska nordpolen kan definieras som en punkt på den norra halvklotet där jordens magnetfält pekar vertikalt nedåt.

Du kanske också är intresserad av att veta att True North skiljer sig lite (några bågsekunder) från Astronomical True North på grund av att den lokala tyngdkraften inte alltid pekar på jordens exakta rotationsaxel.

Om allt detta låter komplicerat, kan du bara komma ihåg att det rekommenderas att du ställer in din iPhone så att du använder True North och Not Magnetic North.

Följ stegen nedan för att kompassen ska använda True North-riktningar i Apple Maps på din iPhone

1. Öppna inställningsappen på din iPhone

2. Klicka på Kompass på skärmen Inställningar.

3. På nästa skärm aktiverar du alternativet för Use True North genom att flytta väljaren till ON-läge.

Obs! Om du inaktiverar inställningen för "Använd sant nord" kommer din iPhone att använda det magnetiska norr.

Det rekommenderas dock att använda True North-inställningen på din iPhone, GPS-enheten på din iPhone kommer fortfarande att vara lika exakt även om du bestämmer dig för att använda Magnetic North.