Vad är fördelarna med att använda koaxialkabel?

Koaxialkablar är tjocka kablar som kan användas för att ansluta valfritt antal enheter. De används ofta för att ansluta tillbehör till tv-apparater, samt för att köra åtkomst via kabel- och satellitföretag. Att använda denna typ av kabel framför andra typer av kablar erbjuder flera fördelar för användarna.

Mångsidighet

Koaxialkablar kan användas för ett antal olika funktioner. När du ansluter din DVD- eller Blu-ray-spelare till din TV kan du använda en koaxialkabel. Dessa kablar används ofta för att ansluta din TV eller dator till en parabolantenn eller kabelanslutning. Koaxialkablar kan bära allt från radiosändningar till video till datasignaler.

Kapacitet

Eftersom koaxialkablar kan sända så många olika typer av signaler är deras kapacitet viktig. Dessa kablar består av ett stort antal koppartrådar som är sammanbundna i kabelns yttre beläggning. Dessa kablar kan överföra stora mängder data med hög hastighet, upp till 100 megabyte per sekund. Detta gör en koaxialkabel till den perfekta typen att använda för bredbandsinternetanslutning, liksom TV-tjänster för att undvika fördröjning.

Frekvensomfång

Olika typer av data kräver olika frekvenser för att överföra informationen från en plats till en annan. Koaxialkablar kan sända olika frekvenser, även samtidigt, vilket gör kablarna till ett bra val för att köra flera anslutningar på samma linje, till exempel både Internet och kabel via samma linje. Koppar är den vanligaste ledningen inom koaxialkablar på grund av kopparnas förmåga att arbeta med högre frekvenser. Vissa andra typer av kablar kan bara sända en frekvens åt gången, vilket gör dem dåliga val för multimediaapplikationer.

Skydd

Koaxialkablar skyddas vanligtvis av tjocka lager av gummi. Detta skyddar inte bara de känsliga ledningarna inuti från att bryta eller starta eld; det hjälper också till att hålla yttre störningar från ledningarna. Bristen på störningar innebär att kablarna kan överföra information snabbare och mer effektivt. Det skapar också en låg förekomst av fel i data som överförs via kabeln. Signalen kan också färdas över längre avstånd när den är innesluten i en koaxialkabel.