Hur man testar om en router är överbelastad

Din router fungerar tillsammans med ditt modem för att sprida din internetsignal trådlöst. Oavsett om du är hemma eller i ett företag, när du använder flera enheter som kräver en internetanslutning samtidigt, kan din router bli överbelastad. Genom att känna till symtomen på en överbelastad router genom olika tester vet du om det är en engångshändelse eller om du behöver byta ut din router för en bättre modell som kan hantera mer bandbredd.

Använda enheter

Slå på alla enheter som du använder dagligen och som kräver en trådlös anslutning för att fungera. Detta kan inkludera stationära datorer, bärbara datorer, din smartphone, videospelkonsoler och till och med e-läsare. Att använda alla enheter ger dig en bättre uppfattning om huruvida du använder dem alla överbelastar din router. Även om det är sant att du vissa dagar kanske bara använder tre eller fyra enheter i motsats till sex eller sju, är det viktigt att testa din routers totala kapacitet.

Försöker surfa

När alla trådlösa enheter är påslagna eller aktiverade kan du försöka använda din bärbara dator för att få fram en allmän webbsökning. Surfa runt i fem minuter för att se om antalet enheter påverkar sökresultatens hastighet. En överbelastad router orsakar mycket långsammare webbinteraktion eftersom den matar en anslutning till så många andra enheter. Om din sökning inte påverkas är din router sannolikt tillräckligt kraftfull. Om det är långsamt och trögt har du en överbelastad router.

Testa Streaming

Nästa test du kan försöka se om din router är överbelastad är att försöka strömma något live från Internet. Oavsett om det är Netflix, Pandora eller någon annan streamingtjänst kräver streaming en konstant anslutning till Internet. En överbelastad router tappar troligen anslutningen då och då. Om du kan strömma utan avbrott är du förmodligen bra att gå. Streaming med en överbelastad router ger hackig bild och långa buffertider.

Loggningsavbrott

Om du slår på alla dina trådlösa enheter och försökte använda Internet inte gav avgörande resultat, försök logga dina internetavbrott i en vecka. När som helst din anslutning är långsam, hackig eller till och med obefintlig, registrera datum och tid tillsammans med enheterna du kör i ett litet anteckningsblock. När du fortsätter spela in kommer du ofta att känna igen mönster i din routers signal. När du strömmar videor, använder din iPhone och surfar på webben samtidigt under kvällen kanske du märker att din anslutning saktar långsamt, ett tecken på att din router har blivit överbelastad.