Vad är ett digitalt kabel-TV-filter?

Digitala kabelfilter för tv-apparater är små elektroniska komponenter som är utformade för att passa mellan digitalboxar och kabeluttag. De kallas också "avkodare". I teorin kan filtret ta emot sändningssignaler så att du kan titta på dina favoritkanaler, men det skickar inga signaler tillbaka till kabelföretaget du prenumererar på.

Syfte

Syftet med ett digitalt kabel-TV-filter är att det kan ta emot betal-per-visning-programsignaler men blockera betal-per-visning-faktureringssignaler. Tydligen kan kabelfiltret köpas från företag som erbjuder en tjänst som kallas signal "avkodning" och enkelt installeras i ett hushåll. Resultatet är ett "gratis" kabelsystem som erbjuder premiumkanaler, enligt reporter Stefanie Olsen på CNET News.

Digital eller analog

Det verkar finnas en viss felaktig framställning av typen av signal- och bearbetning av kabel-tv-filter. Filtret i sig är inte digitalt utan baserat på analog teknik. Det har ett smalt utseende som liknar en kabelkopplare och är inte större än kontakten. Den analoga enheten är kopplad till en digital uppsättning när den som monterar den fäster den till den digitala digitalboxen eller en närliggande signaldelare. Digital Filtering, ett företag som beskriver hur man använder kabelfilter, rekommenderar konsumenter att återställa kabelboxen regelbundet och torka av dess minne så att den fungerar effektivt.

Piratkopiering

Experter inom elektronikindustrin har märkt att digitala kabel-TV-filter är en bluff eftersom de hävdar att de får konsumenter att slösa bort pengar och kan orsaka att du som konsument tappar ditt kabelabonnemang. Även om blockering av olika frekvenser är en välkänd metod för att isolera kanalen och programmet som ett hushåll vill titta på, är det olämpligt att använda ett filter för att lura kabelföretaget att tro att ingen har tillgång till deras data. Detta kan leda till att konsumentavtalet sägs upp.

Laglighet

Om en tekniker upptäcker att ett filter används i ett hushåll för att olagligt avkoda signaler, och det finns tillräckligt med bevis för att åtala, kan det potentiellt hända. Civilrättsliga och straffrättsliga tvister kan väckas mot den person som har använt filtret för att undvika kabelavgifter. Det är inte olagligt att ha ett filter eller att sälja ett filter eftersom de används för många juridiska ändamål, men att använda ett för att komma åt kabelkanaler är olagligt, vilket förklaras av advokat Aaron Larson på Expert Law.