Hur man fixar iMessage Not Syncing på Mac

Frågan om iMessage inte synkroniseras mellan Mac och iPhone är både relaterat till användarfel och mindre programvaruproblem som förhindrar att iMessages synkroniseras på Mac. Låt oss ta en titt på hur vi löser problemet.

Fix iMessage Not Syncing på Mac

Den kanske mest användbara funktionen i iMessage är att den låter dig skicka och ta emot meddelanden både på din iPhone och Mac. Om du till exempel får en iMessage på din iPhone kommer du att kunna hitta samma iMessage på din Mac.

Men iMessage är känt för att vara besynnerligt ibland och det är inte ovanligt att hitta meddelanden som anländer till din iPhone men inte visas på Mac.

Nedan hittar du några av de lösningar som du kan försöka lösa problemet med iMessages som inte synkroniseras på din Mac.

Kontrollera Apple ID och e-postadresser på iPhone och Mac

För att tillåta synkronisering av iMessages mellan iPhone och iPad måste du använda samma Apple-ID på både iPhone och Mac. Det finns inget sätt för denna funktion att fungera, om du använder olika Apple ID: er på din iPhone och Mac.

Om du har lagt till andra e-postadresser till iMessage utöver din Apple ID-e-post måste du se till att dessa e-postmeddelanden har aktiverats för iMessage, både på din iPhone och Mac.

1. Klicka på Inställningar> Meddelanden på din iPhone.

2. Klicka på Skicka & ta emot på skärmen Meddelanden.

3. På nästa skärm, se till att e-postmeddelandet som du använder för att skicka iMessages är tillgängligt under "Du kan nås med iMessage At" och att det har en bock (se bild nedan)

Titta också på Apple ID och se till att det är samma Apple ID som du använder på din iPhone.

Gå nu till din Mac och följ stegen nedan för att bekräfta att du använder samma Apple-ID och samma e-postadress under avsnittet "Du kan nås av iMessage At".

1. Öppna meddelanden-appen på din Mac

2. Klicka sedan på fliken Meddelanden i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. På nästa skärm klickar du på fliken Konton och ser till att e-postmeddelandet som visas under avsnittet "Du kan nås för meddelanden på" har en bock och det är samma e-postadress som också är aktiv för iMessages på din iPhone .

I allmänhet måste du se till att du använder samma Apple-ID på båda enheterna och samma e-postadress under avsnittet "Du kan nås för meddelanden vid".

Skicka en iMessage från Mac

Även om du har samma e-postadress och telefonnummer aktiverat för iMessage på iPhone och Mac, kan du fortfarande stöta på iMessages som kommer till din iPhone utan problem men de meddelanden som inte synkroniseras till din Mac.

I ett sådant fall är det troligt att iMessage prioriterar din iPhone över din Mac, skjuter meddelanden till iPhone först och försenar eller alls inte trycker på dessa meddelanden till din Mac.

En enkel lösning på det här problemet är att helt enkelt skicka en iMessage från din Mac.

1. Öppna meddelanden-appen på din Mac

2. Skicka en iMessage från din Mac till någon du känner.

När ditt meddelande har skickats bör du snart se alla meddelanden som visas på din Mac, som om Meddelanden-appen på din Mac letade efter en bekräftelse på att du är aktiv och närvarande på din Mac.

Logga ut och logga in på iMessages på Mac

Eftersom problemet visas på Mac kommer vi först att logga ut från iMessage på Mac och logga in igen. Detta kan hjälpa dig att lösa alla tekniska problem som iMessage på din Mac kan gå noggrant.

1. Öppna meddelanden-appen på din Mac

2. Klicka sedan på fliken Meddelanden i Mac-skärmens övre meny och klicka sedan på alternativet Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. På nästa skärm, klicka på fliken Konton och logga ut från iMessage-appen genom att klicka på knappen Logga ut.

4. Öppna Messaging-appen på din Mac efter några sekunder genom att klicka på meddelandesymbolen i dockningsstationen.

5. När du uppmanas logga in på iMessage med din Apple ID-e-postadress och lösenord.

Slå på / av iMessage på iPhone

Om det inte hjälpte att logga ut från iMessage och logga in på Mac kan du prova samma steg på din iPhone.

1. Klicka på Inställningar> Meddelanden på din iPhone.

2. Stäng av iMessages på iPhone genom att flytta växeln bredvid iMessage till OFF-läge på skärmen Meddelanden (se bild nedan)

3. Stäng tillbaka iMessages på din iPhone efter några sekunder genom att flytta växeln bredvid iMessage till PÅ-position.

Raderade meddelanden visas fortfarande

Hur iMessage fungerar kommer du att få iMessages på din iPhone, även om du har tagit bort dessa iMessages på Mac. Samma sak händer när du smärtligt går igenom processen att ta bort iMessages på din iPhone, bara för att se dem visas på Mac.

Detta händer eftersom iMessage genererar olika säkerhetsnycklar för din iPhone och Mac och använder dessa säkerhetsnycklar för att skjuta meddelanden separat till din Mac och iPhone.

Kort sagt, iMessage-synkronisering gör att iMessages bara visas på båda enheterna, det fungerar inte som traditionell synkronisering.