Hur du inaktiverar WhatsApp-gruppaviseringar på Android-telefon

Ibland kan det vara riktigt irriterande att se flera WhatsApp-gruppmeddelanden dyka upp på din Android-telefon. Istället för att inaktivera alla WhatsApp-aviseringar kan du gå till alternativet att inaktivera WhatsApp-gruppaviseringar på Android-telefon.

Inaktivera WhatsApp-gruppaviseringar på Android-telefon eller surfplatta

Som nämnts ovan kan WhatsApp Group Notifications ibland vara ganska irriterande, särskilt om WhatsApp Group som du har att göra med har ett stort antal människor.

Lyckligtvis är det möjligt att inaktivera gruppmeddelanden i WhatsApp på Android-telefon, samtidigt som individuella WhatsApp-aviseringar kan visas på din Android-telefon.

På så sätt kommer du inte att sakna några WhatsApp-meddelanden från din nära familj och vänner, samtidigt som du ser till att irriterande flera aviseringar från WhatsApp-grupper är blockerade på din Android-telefon eller surfplatta.

  • Relaterat: Hur man lämnar WhatsApp-gruppen utan anmälan

Steg för att inaktivera WhatsApp-gruppaviseringar på Android-telefon

Följ stegen nedan för att inaktivera WhatsApp-gruppaviseringar på Android-telefon eller surfplatta.

1. Öppna Inställningar på din Android-telefon.

2. Klicka sedan på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger på skärmen.

3. Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn som visas.

4. Klicka på alternativet Meddelanden på skärmen Inställningar (se bild nedan)

5. På meddelandeskärmen bläddrar du ner till avsnittet Gruppaviseringar och knackar på alternativet Popup Notification.

6. På popup-fönstret som visas ser du fyra olika alternativ.

Ingen popup : Om du väljer det här alternativet kommer WhatsApp-aviseringar helt och hållet att blockeras på din Android-telefon.

Endast när skärmen är "på" : Om du väljer det här alternativet inaktiveras WhatsApp-aviseringar när din Android-telefon är låst.

Endast när skärmen är "av" : Om du trycker på detta alternativ kommer WhatsApp-aviseringar att visas på låsskärmen på din iPhone, även om din Android-telefon är AV.

Visa alltid pop-up : Som du kan förstå från termen, om du väljer detta alternativ kommer WhatsApp-aviseringar alltid att vara tillgängliga.