Vad betyder Mailer-Daemon-meddelanden från Yahoo?

Mail-daemon-meddelanden från Yahoo innebär att ett e-postmeddelande som skickas till eller från en Yahoo.com-e-postadress har stött på ett fel som hindrade dem från att nå den avsedda adressen. Du kan få ett mailer-daemon-e-post på grund av saker så enkla som ett typografiskt fel för saker som är så skadliga som ett komprometterat konto. Syftet med mailer-daemon-meddelandet liknar en "mottagningsbekräftelse", men säger att något har gått fel istället för rätt.

Fel adress

Mailer-daemon-meddelandet kan berätta om du har skickat ett e-postmeddelande till en adress som inte finns, vilket indikerar att du eller personen som skapar en e-postlänk kan ha gjort ett typografiskt fel när du anger e-postadressen. Dessa meddelanden kommer också från att skriva in fel namn, till exempel genom att skriva [email protected] istället för [email protected]

Adress finns inte längre

Du kan få ett mailer-daemon-meddelande från Yahoo eftersom det inte längre finns en adress som du skickade ett e-postmeddelande till. Adressen kunde skrivas in korrekt, men om mottagaren har raderat eller inaktiverat sitt konto kan de inte längre ta emot e-post på adressen utan att aktivera vidarebefordran till en annan adress.

E-postmeddelandet är fullt

Yahoo Mail erbjuder obegränsat lagringsutrymme, men mottagarens e-posttjänst kanske inte. Dessutom kan en mottagare vidarebefordra e-post från Yahoo till en annan tjänst som kanske inte stöder obegränsad lagring. Du kan få ett mailer-daemon-meddelande från Yahoo som säger "överkvot" eftersom någonstans längs linjen har ett e-postkonto kapacitet.

Meddelandet är för stort

Yahoo e-post stöder en maximal filstorlek för bilagor som ökar över tiden. Om du skickar ett e-postmeddelande till en mottagare som har en mindre maximal bifogningsstorlek kan du få ett mailer-daemon-meddelande från Yahoo. Du kan också få ett mailer-daemon-meddelande från Yahoo om du skickar ett meddelande till ett Yahoo-konto som är över den maximala storleken.

Serverfel

Ett allvarligt fel vid dirigering av e-postmeddelandet från en adress till en annan kan ge ett mailer-daemon-meddelande. Dessa problem kan orsakas av allt från en glitch till ett tillfälligt serveravbrott.

Kompromissat konto

Om du tar emot dussintals till hundratals mailer-daemon-meddelanden, särskilt för e-postmeddelanden som du inte har skickat, är det en indikation på att ditt konto kan äventyras. e-postspammare kan få lösenord för konton som inte tillhör dem och använda dem för att skicka tusentals e-postmeddelanden till vilken adress de kan hitta eller generera. Yahoo rekommenderar att om detta händer dig, bör du omedelbart ändra ditt kontolösenord för att återkräva ditt konto.