Hur man överför speldata från en Wii till en annan

Nintendo Wii lagrar sin speldata med sitt eget interna minne, till skillnad från andra Nintendo-produkter, som lagrar data på spelkassetterna. Det betyder att om du får en ny Wii eller om du vill visa en vän din spelframsteg på en annan Wii, kan du behöva överföra dina speldata. Wii kan överföra dessa data till SD- eller SDHC-kort, och processen kräver bara några steg.

Wii Save Games

När du spelar ett spel på Wii sparas dina data, som spelförlopp och karaktärer du har skapat, i konsolens interna minne. Detta skiljer sig från Xbox 360 och PS3: s datahantering, eftersom de båda använder hårddiskar. Minne är ofta mer begränsat än hårddiskutrymme, men det är också snabbare, så det finns fördelar och begränsningar för Wiis hårdvara. Wii har 512 MB minne, så om du använder allt minnet måste du ta bort lite data, men vanligtvis är 512 MB mer än tillräckligt.

Dataöverföring

När du överför data från en enhet till en annan kopierar du alla delar av data från den första enheten till den andra. Vissa enheter kan göra detta via ett nätverk eller över Internet, vilket ofta är en enkel och snabb metod. Wii har möjlighet att ansluta till ett nätverk, men tyvärr kan du inte överföra data på det sättet. Du kan dock använda extern lagring för detta, och allt du behöver är ett enda SD- eller SDHC-kort.

Överföra speldata

Processen med att överföra speldata är ganska enkel. Du kopierar först data till SD-kortet genom att sätta i kortet och välja alternativet "Wii-inställningar" från Wii-huvudmenyn. Sedan väljer du "Datahantering", "Spara data" och sedan "Wii." Se två flikar. Den första är "Wii" och den är vald som standard; det visar data på Wii. Den andra är "SD-kort" och den visar informationen på kortet. Allt du behöver göra är att välja spelet som ska överföras på fliken Wii, klicka på "Kopiera" i menyn som visas och låta det kopiera. Sätt sedan bara SD-kortet i den andra Wii-enheten, navigera till fliken "SD-kort" i avsnittet "Datahantering", klicka på spelet och välj sedan "Kopiera" igen.

Överväganden

Om du vill använda ett SDHC-kort måste du ha båda Wi-erna uppgraderade till minst Wii Menu 4.0. Ett vanligt SD-kort är bra för överföring av speldata, men om du väljer att använda ett SDHC-kort behöver du rätt menyversion. Du måste också ha tillräckligt med ledigt utrymme på SD-kortet för att överföra speldata. Uppgifterna är små, så det kommer förmodligen inte att vara några problem, men du kan radera data med din Wii eller med en dator. Alternativet att radera data hittas genom att välja en fil på fliken "SD-kort" i "Datahantering" och sedan välja "Radera".