Hur man använder Night Shift-läge med låg effekt

Om du har uppdaterat till iOS 9.3 är chansen stor att du måste ha provat den nya Night Shift Mode-funktionen på din iPhone eller iPad. När du aktiverar den här funktionen kanske du också har lagt märke till att Night Shift Mode automatiskt stängs av när lågenergiläge är aktiverat på din iPhone.

Det finns inte heller något sätt att manuellt aktivera Night Shift medan läget för låg effekt är aktiverat på din enhet. Du hittar Night Shift Control Center för att växla grått och du kan inte heller aktivera Night Shift från Inställningar> Display & Brightness.

Kort sagt, Night Shift Mode fungerar inte med Low Power Mode och det finns inget sätt att använda båda, såvida du inte tar hjälp av Siri som föreslagits av 9 till 5 Mac och beskrivs nedan.

Använd Night Shift-läge med låg effektläge

Följ stegen nedan för att använda Night Shift-läge medan lågenergiläge också är på.

1. Håll ned strömbrytaren tills Siri dyker upp

2. Be Siri att "Aktivera Night Shift Mode"

Överraskande kommer Siri att aktivera Night Shift-läget på din iPhone även med låg effektläge aktiverat på din enhet.

Men när du går över till Inställningar ser du att alternativet Night Shift Mode fortfarande är grått, trots att funktionen är aktiverad av Siri. Detta innebär att du inte kommer att kunna gå ur Night Shift-läget.

Om du vill stänga av Night Shift, behöver du Siri ännu en gång för att göra det åt dig. Berätta bara för Siri att "Stäng av nattförskjutning" så kommer den att stängas av direkt.

Varför Night Shift-läge fungerar inte med låg effektläge

Det finns ingenting på Apples webbplats om varför Night Shift Mode inte fungerar med Low Power Mode. Efter diskussioner i tekniska samhällen verkar alla peka på Night Shift Mode med mer kraft.

Vad tror du? Är det möjligt att Apple har lämnat ett fel (med avsikt?) Och inaktiverat alternativet Night Shift i läget Power Low men tillåter det via Siri?